Connect with us

BiH

Ministar Grubeša uputio incijativu za ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu

Objavljeno

-

Ministarstvo pravde BiH, dostavilo je Incijativu za ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, koje je Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH donijelo u proteklom periodu u cilju poduzimanja nadležnih mjera u borbi protiv daljeg širenja korona virusa (COVID-19), odnosno u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja korona virusa SARS-COV-2.

S obzirom da je trenutna epidemiološka slika u Bosni Hercegovini već duži vremenski period povoljna, a vodeći se službenim informacijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Javne zdravstvene ustanove Republike Srpske, ovo ministarstvo smatralo je nužnim djelovati po tome pitanju, te uputilo predmetni prijedlog Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercergovine na daljne postupanje.

Nadalje, ministar Grubeša dodatno ističe da ovaj prijedlog ne znači završetak pandemije korona virusa, niti da građani ne trebaju voditi računa o svom zdravlju sukladno preporukama nadležnih tijela.

Ministarstvo pravde BiH na ovaj način uputilo je Incijativu kako bi Vijeće ministara BiH stavilo van snage „ODLUKU O PROPISIVANJU DODATNIH USLOVA ZA ULAZAK STRANACA U BOSNU I HERCEGOVINU“ („Službeni glasnik BiH”, br. 57/20 , 58/20 i 36/21). (mpr.gov.ba)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari