Connect with us

Komentar

Ministar Hasanbegović: Hrvatski državni barjak je jedini simbol koji je primjereno koristiti u ovakvim prigodama

Objavljeno

on

Ministar kulture u tehničkoj Vladi, Zlatko Hasanbegović, došao je u Knin obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 21. obljetnicu vojnoredarstvene akcije Oluja.

Komentirao je i spomenik Miri Barešiću. “Miru Barešića slavimo kao jednog od prvoboraca borbe za hrvatsku državu i, ono što je najvažnije, kao čovjeka koji je položio svoj život u Domovinskom ratu za ideju i obranu hrvatske države”, kazao je Hasanbegović.

Pitali smo ga je li sporno Barešićevo djelovanje iz sedamdesetih godina. “Iz hrvatske državno-političke i političko-nacionalne vizure nije, postoje mnoge kontroverze iz prošlosti, no ono što je važno, slavi se žrtva Mire Barešića za hrvatsku državu”, kazao je Hasanbegović.

Rekao je da će ovoga puta voditi računa s kim se fotografira. “Uvijek treba paziti na manifestacijama gdje se okupi i više desetaka tisuća ljudi. Može biti i, nažalost ih ima, i neodgovornih pojedinaca koji dolaze s nepriličnim obilježjima. Mogu reći što sam uvijek isticao, danas 2016 godine, u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj, hrvatski državni barjak je jedini simbol koji je primjereno koristiti u ovakvim prigodama”, rekao je Hasanbegović.

Dotaknuo se i ustaškoga obilježja. “Ustaško znakovlje 2016. godine nigdje nije dobrodošlo i zato sam uputio i poruku mlađim naraštajima da ne koriste bilo koje znakovlje propalih režima i ideologija i da ponosno stoje isključivo iza službenoga barjaka i grba današnje moderne i demokratske Republike Hrvatske”, kazao je Hasanbegović.

Zamolili smo ga i da komentira jučerašnji prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na kojemu su se dogodili i napadi i neredi. “Živimo u demokratskom drutšvu. Bitno je da nema stvarnoga nasilja. U demokratskoj Hrvatskoj svatko u okvirima zakona ima pravo isticati svoja stajališta bez obzira sviđala se nama ili ne”, rekao je Hasanbegović.

Kazao je da je zabrana prosvjeda bila odluka ministra unutarnjih poslova, Vlahe Orepića. “Zabrana je bila prosudba ministra unutarnjih poslova, jer su svi takvi prosvjedi vezani uz moguće izbijanje različitih incidenata, koje treba spriječiti”, rekao je Hasanbegović.

N1

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR