Ministar Helez pretukao Bugojanca!

2

U ugostiteljskom objektu “Volan” (Motocross club) u Bugojnu sinoć je došlo do masovne tučnjave u kojoj je teško ozlijeđen vlasnik lokala,  Benjamin Hajdarević, koji tvrdi da ga je udario federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez.

Hajdarević, koji je hospitaliziran u bugojanskoj bolnici zbog težine ozljeda, tvrdi kako je ministar Helez prvi nasrnuo na njega. Novinarima je rekao kako je ministar Helez, koji ga je napao, bio u društvu još najmanje pet osoba.

– Sjedio sam u kafiću kada su se ispred pojavila dva džipa. Čim su ušli, Helez mi je prišao i udario me prvi šakom u lice. Nakon toga je nastao opći metež u kojem su me tukli i njegovi prijatelji. Gledao sam samo kako da spasim svoju trogodišnju kćerku, koja mi je sjedila u krilu, rekao je Hajdarević.

Tvrdi kako je među napadačima prepoznao i Elvisa Tukara, Zukanovog sestrića i vijećnika u Općinskom vijeću u Bugojnu.

Informacija je povrđena u MUP-u Srednjobosanske županije, a glasnogovornik Rusmir Prohan kazao je Dnevnom avazu da su policajci na licu mjesta zatekli Heleza.

– Policijskoj stanici u Bugojnu slučaj je prijavljen u 18.55 sati. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti pod kojim je došlo do ovog incidenta. To je sve što mi u MUP-u možemo reći. Ne mogu potvrditi da je bilo tko za sada uhićen, a istraga će pokazati što se zaista dogodilo, rekao je Prohan.

Navodno su Hajdarević i Helez već ranije imali nesuglasice.

dnevno.ba

facebook komentari

  • peppermintt

    bos groznica trese pucaju po šavovima
    :))9

  • peppermintt

    bos groznica trese pucaju po šavovima
    :))