Pratite nas

Komentar

Ministar Horvat: HDZ će zauzeti stajalište o reakciji HVIDR-e na redovnim sastancima

Objavljeno

na

Foto: Hina

Ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je rekao da će HDZ stajalište o reakciji HVIDR-e na intervju čelnika SDSS-a Milorada Pupovca slovenskom listu Delo donijeti na svojim redovnim sastancima, a ne na dnevnopolitičkoj razini.

“Insinuacije i polemiku oko toga tko što misli ne treba uopće komentirati. Bit će opet onih regularnih sastanaka stranke nakon kojih će stranka iznijeti svoj stav”, izjavio je Horvat upitan za komentar reakcije HVIDR-e na Pupovčev intervju i poziv da državne institucije istraže Pupovčevo djelovanje.

U HVIDR-i drže da on kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te ga nazivaju “deklariranim mrziteljem Hrvatske”.

“HDZ je preozbiljna stranka da bi na dnevnopolitičkoj bazi komentirala i mijenjala svoja mišljenja i razmišljanja. Onoga trenutka kada budemo spremni za određenu odluku, ta će odluka javnosti i novinarima biti transparentno stavljena na stol”, rekao je Horvat.

S obzirom da je Josip Đakić (HDZ) predsjednik HVIDR-e, novinare je zanimalo je li riječ o posrednom pritisku na premijera Andreja Plenkovića.

“Svi oni koji polemiziraju, siguran sam da su svjesni svoje polemike, a možda čak i konsekvenci nakon toga ako ih bude”, rekao je Horvat.

Upitan za komentar reakcije poslodavaca koji u izmjenama radnoga zakonodavstva odbijaju plaćati otpremnine radnicima kojih se žele riješiti nakon 65. godine, Horvat je poručio da će tokomentirati kada se stajalište poslodavaca iskristalizira.

“Za nekoliko dana i sami sindikati i poslodavci i svi akteri ovog vrlo hrabrog poteza premijera imat će svoj kristalno jasan stav. Kada taj stav bude iskristaliziran, onda ću ga ja kao ministar komentirati”, rekao je Horvat na 5G Danu. (Hina)

 

HVIDR-a ponovno zatražila istragu Pupovčeva djelovanja

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Napadati Plenkovića zbog štrajka ‘prosvjetara’ je suludo

Objavljeno

na

Objavio

Premijera se može argumentirano kritizirati iz tisuću pozicija i 900 kritika bi vjerojatno bilo na mjestu. No, napadati Plenkovića zbog štrajka “prosvjetara” je suludo. Vrhunac bezobrazluka je u tezi mnogih iz prosvjete kako novac za njihovo povećanje od šest posto, jer im je četiri zasad malo, treba namaknuti od novca namjenjenog djeci.

Da, nepopularno je ikad biti na strani na kojoj nisu oni koji štrajkaju, ali može li se u Hrvatskoj dogoditi da prosvjetni djelatnici štrajkaju jer djeca u školama nemaju potrebnu računalnu ili sportsku opremu, zato jer im nisu omogućena mnoga modernija obrazovna iskustva, zato jer pravosuđe rijetko radi nešto po pitanju sve češćeg mobinga nad djecom… Mislim da ne može.

Može se dogoditi samo da cijela jedna skupina koja bi trebala biti na poslu, a plaćena je novcem poreznih obveznika, žrtvuje obrazovanje ogromnog broja djece zbog razlike od 2 posto u povećanju plaće. I onda još argumentiraju kako sad “novca za povećanje ima.”

Pa ima ga upravo zato jer premijer, uz tisuću svojih mana, donosi deset puta racionalnije odluke kada se radi o ekonomiji nego njegovi prethodnici, a ako krene slušati određene prosvjetare, novca sigurno za par godina opet neće biti, ni za njih ni za druge, a porezi će po starom dobrom običaju odletit u još veća nebesa da se namaknu novci za sve nadolazeće štrajkaše.

Pogotovo je opasna teza kako su prosvjetni djelatnici najvažnija skupina jer podučavaju djecu. To je divno, svakako bih volio da živimo u boljim uvjetima pa da oni mogu zarađivati barem duplo više, ali ne znam po čemu bi bili važniji od vatrogasaca koji spašavaju djecu iz požara, a hrpa ih radi volonterski, policajaca koji hvataju seksualne predatore i rade za crkavicu, ljudi koji rade u Čistoći i brinu se da se djeca ne nabodu na heroinsku iglu u parku, vozača hitne pomoći koji ozlijeđenu djecu uz ogromnu odgovornost prevoze do bolnice…

To da je netko “važniji” od drugih, a pogotovo korištenje takve teze kao argumenta za povećanje, zapravo je diskrimintorno orijentirano prema svim ostalima. Ne manje važnima, samo dostojanstvenijima, komentirao je Marijan Knezović

 

HDZ ismijao Milanovića – Nisam licemjer, ali…

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivan Radić: ‘gđa Šojat je ovim postupkom sve rekla o sebi’

Objavljeno

na

Objavio

Povodom izlaska iz HDZ-a i pristupanju klubu SDP-a u gradskom vijeću Ivane Šojat, za komentar smo zamolili Ivana Radića, predsjednik GO HDZ-a grada Osijeka:

“Prelaskom iz kluba HDZ-a u klub SDP-a, gđa Šojat je tim postupkom sve rekla o sebi. Želim joj puno sreće u privatnom životu”, izjavio je kratko Ivan Radić za Kamenjar.com.

Podsjetimo, Ivana Šojat izvijestila je u petak kako je napustila stranku, a u osječkom Gradskom vijeću ubuduće će, kao nezavisna vijećnica, djelovati u klubu vijećnika SDP-a.

U dopisu osječkom Gradskom vijeću, kojeg je na početku sjednice pročitao predsjednik Vijeća Željko Požega, navodi se kako “nezavisna vijećnica Ivana Šojat, od 11. listopada, pristupa klubu vijećnika SDP-a, te od toga datuma djeluje kao vijećnica ovoga kluba vijećnika, koji od sada ima sedam članova”.

U izjavi medijima Šojat je potvrdila kako je od Županijskog odbora HDZ-a zatražila brisanje iz članstva stranke, iz razloga koji nemaju veze s ideologijom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari