Connect with us

Gospodarstvo

Ministar Horvat smanjuje administrativne prepreke u poduzetništvu

Objavljeno

on

Ministarstvo poduzetništva i obrta odlučilo se ubrzati promjene u tom resoru koje je bivša Milanovićeva vlada prilično neuspješno rješavala. Broj administrativnih faza u natječaju tvrtki za novčana sredstva smanjen je sa šest na tri, vrijeme procjene aplikacija sa 120 na 90 dana, donja granica dodijeljenih potpora spuštena je na 300 tisuća kuna, a gornja podignuta na 30 milijuna kuna.

[ad id=”93788″]

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je natječaj “Kompetentnost i razvoj MSP” za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 867 milijuna kuna za mikro, mala i i srednja poduzeća, objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Cilj tog natječaja je ojačati konkurentnost malih i srednjih poduzeća kroz poticanje investicija u nove poslovne jedinice, proširenje kapaciteta, diversifikaciju proizvodnje i usvajanje novih tehnologija, pri čemu će se iznos pojedinačnih potpora kretati od 300 tisuća do 30 milijuna kuna.

“Zbog velikih administrativnih prepreka odlučili smo projektnu aktivnost vezanu za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu malih i srednjih poduzetnika zatvoriti i rekonstruirati zajednička nacionalan pravila, te raspisati novi natječaj u vrijednosti 867 milijuna kuna”, kazao je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Broj administrativnih faza u natječaju smanjen je sa šest na tri, vrijeme procjene aplikacija sa 120 na 90 dana, donja granica dodijeljenih potpora spuštena je na 300 tisuća kuna, a gornja podignuta na 30 milijuna kuna, dok je broj obrazaca smanjen na šest, kazao je Horvat.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari