Connect with us

Pregled

Ministar Krstičević i general Šundov primili vojnika ozlijeđenog u Afganistanu

Objavljeno

-

Foto: MORH

Ministar obrane Damir Krstićević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov u ponedjeljak su u Ministarstvu obrane primili vojnika koji je 24. srpnja bio ranjen u terorističkom napadu na hrvatske pripadnike 10. kontingenta NATO misije u Afganistanu, kada je jedan hrvatski vojnik poginuo.

MORH je priopćilo da su ministar Krstičević i general Šundov izrazili zadovoljstvo zbog uspješnog oporavka tog ozlijeđenog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, koji se u kolovozu vratio u Hrvatsku, zahvalivši mu na doprinosu u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu.

“Hvala ti na profesionalnosti i predanosti vojničkom pozivu, koju si pokazao i svojim sudjelovanjem u ovoj misiji potpore miru. Nadam se da ćeš ubrzo ponovno biti u redovima Hrvatske vojske, koja je uvijek uz tebe, kao i uz sve naše pripadnike“, poručio je ministar vojniku, koji mu je zahvalio na potpori.

Riječ je o pripadniku 10. hrvatskog kontingenta NATO misije u Afganistanu, koji je bio ozlijeđen prilikom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu 24. srpnja, kada je 27-godišnji hrvatski vojnik Josip Briški poginuo, a dvojica su teško ranjena.

U MORH-u navode kako se drugi ozlijeđeni hrvatski vojnik uspješno oporavlja u američkoj vojnoj bolnici u Njemačkoj, kojega su Krstičević i Šundov nedavno također posjetili.

Očekuje se njegov skori povratak u Hrvatsku, stoji u priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas