Connect with us

Hrvatska

Ministar Krstičević u Zrakoplovno-tehničkom centru d.d.

Objavljeno

-

Foto: MORH/ M. Čobanović

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima je u petak, 9. ožujka 2018. godine posjetio Zrakoplovno-tehnički centar d.d. (ZTC) u Velikoj Gorici.

Tom prigodom, ministar Krstičević održao je sastanak s predstavnicima ZTC d.d. i obišao hangare za održavanje protupožarnih zrakoplova i helikoptera, priopćio je MORH

Zrakoplovni tehnički centar je ključna tvrtka za Ministarstvo obrane i za razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U cilju ojačanja menadžmenta, a kako bi ZTC d.d. i dalje mogao obavljati zadaće koje se prvenstveno tiču održavanja protupožarnih zrakoplova – Canadaira i Airtractora, helikoptera Kiowa Warrior, remonta helikoptera Mi-171 Sh i Mi-8 te biti u potpori projekta višenamjenskog borbenog aviona, Ministarstvo obrane kao resorno ministarstvo je u skladu sa Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske predložilo strukturne promjene i nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru d.d.

Navedenim promjenama pospješuju se procesi upravljanja, pojačava suradnja s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i unaprjeđuju sposobnosti u ovoj ključnoj tvrtci koja se bavi deficitarnom djelatnošću i koja bi nakon certificiranja sposobnosti bila spremna ponuditi svoje usluge na međunarodnom tržištu kroz NATO i EU agencije.

Foto: MORH/ M. Čobanović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas