Connect with us

Pregled

Ministar Marić objasnio zašto je porez na nekretnine dobar za građane

Published

on

Vladu i ministra Zdravka Marića kada se vrate s godišnjeg odmora dočekat će potpisi više od 115 tisuća ljudi protiv poreza na nekretnine.

Porez je revoltirao brojne Hrvate, međutim ministar Marić poručuje da nije riječ o novom nametu i napomenuo da se porezom zamjenjuju postojeći.

Iako će porez na nekretnine zamijeniti dosadašnju komunalnu naknadu, ipak će nešto skuplje proći oni koji posjeduju novije nekretnine,  piše dnevnik.hr

Tako kod nekretnina izgrađenih u razdoblju od 1971. do 1987. godine porez mijenja komunalnu naknadu i tu se za vlasnike ne mijenja ništa. No, novije nekretnine izgrađene nakon 1987. ipak će imati veći koeficijent.

“Imamo priličan broj slučajeva gdje su nekretnine doslovce jedna do druge, iste veličine i praktički u istoj zoni, međutim jedna je izgrađena prije 40 godina, a ova do nje kompletno renovirana. Iz perspektive porezne, a i šire pravednosti, sigurno da treba napraviti razlikovnost”, odgovorio je Marić.

Porez kreće od nove godine, a Marić uvjerava će njime sustav biti jednostavniji i pravedniji. Kada se vrati s godišnjeg, obećava kako će se znati i detaljni izračuni novog poreza.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari