Connect with us

Gospodarstvo

Ministar Marić: Proračunski gubitnici zbog korone smo svi

Objavljeno

-

Proračunski gubitnici zbog korona krize smo svi, jer je covid znatno smanjio proračunske prihode, rekao je u četvrtak ministar financija Zdravko Marić.

Upitan tko su najveći gubitnici u rebalansu za ovu i proračunu za iduću godinu, u izjavi nakon sjednice vlade odgovorio je da smo “gubitnici svi” s obzirom da je “korona” proračunu izbila 20 milijardi kuna prihoda.

No, dodao je da je vlada svojom politikom vođenja javnih financija u razdoblju prije pandemije “stvorila prostor da proračun može uspješno djelovati i reagirati” i u takvim okolnostima.

Marić je najavio i nastavak razgovora sa sindikatima o dinamici povećanja plaća u javnim službama. Ponovio je da vlada ne predlaže smanjivanje tih plaća, koje će, kako je rekao, ovisiti i o ishodu pregovora.

Odgovarajući na pitanje je li eventualni zazor građana od boravka u skupinama zbog straha od koronavirusa utjecao na smanjenje iznosa fiskaliziranih računa, odgovorio je kako podaci pokazuju da je listopad u tome nešto bolji od rujna.

Po njegovim riječima, turizam i ugostiteljstvo su u listopadu na 60 posto lanjskog fiskaliziranog prometa, a rujan je bio nešto ispod toga, maloprodaja “dobro stoji”, a industrija “relativno”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari