Connect with us

Politika

Ministar Marić: Vjerujem da sindikati shvaćaju da daljnji štrajk nema smisla jer se plaće povećavaju

Published

on

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da su poruke nakon jučerašnjih pregovora Vlade i školskih sindikata dobre, te je izrazio uvjerenje da i sindikati uviđaju kako daljnji štrajk više nema smisla jer se plaće povećavaju.

“Plaće se povećavaju i one će se povećavati, na sastancima smo utvrdili da niti to zaostajanje za sustavom socijalne skrbi i drugim sustavima nije u potpunosti utemeljeno. Mislim da sada sve skupa treba privesti kraju”, kazao je Marić uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Na pitanje novinara je li Vlada sindikatima, kojima je danas 19. dan u štrajku, na jučerašnjim pregovorima popustila, Marić je odgovorio kako “ne zna o čemu govori”. Ponovio je da je Vlada školskim sindikatima dala dobru ponudu, za povećanje osnovice svima za 6 posto, po modelu 2+2+2.

“Puno smo puta komunicirali što je realno, što je moguće i izvedivo”, dodao je ministar financija.

Naglasio je kako ponuda Vlade sindikatima otvara prostor za kvalitetnu analizu i redizajn sustava koeficijenata i dodataka koji utječu na plaću.

Ministar Marić novinare je izvijestio da se upravo sastao sa sindikalnim predstavnicima državnih službenika i namještenika, s kojima Vlada pregovora o osnovici u okviru dodatka Kolektivnom ugovoru.

“Razgovarali smo o dinamici povećanja osnovica za 2+2+2 posto sljedeće godine. Na taj prijedlog gledaju pozitivno, a dali su i primjedbu da se dinamika povećanja osnovice ubrza”, kazao je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari