Pratite nas

Pregled

MINISTAR MEDVED U BUJICI: “Radije bih bio na srbijanskoj optužnici, nego u Vladi Zorana Milanovića!”

Objavljeno

na

Ministar branitelja, general Tomo Medved u Bujici je komentirao snimku razgovora šefa SDP-a Zorana Milanovića i predstavnika braniteljskih udruga: – Milanović mi na snimci djeluje kao da nije sav svoj, no veći je problem kada takav čovjek ima ambiciju postati predsjednik Vlade! Istina, on nema izgleda, ali bi za državu bilo jako opasno da uspije!

Ministar branitelja komentirao je i Milanovićevu izjavu, prema kojoj nema ništa protiv da Medved ostane ministar i ako SDP dođe na vlast. Na pitanje voditelja – gdje bi radije bio – u Milanovićevoj vladi ili na srbijanskoj optužnici, Medved je rekao da Milanović posve sigurno neće biti u prilici sastavljati vladu, niti bi on u njoj bio i da bi radije izabrao ovo drugo što je ponuđeno, iako nije jednostavno biti niti na srbijanskoj optužnici! Ministar Medved je primjetio da na razgovoru Milanovića i branitelja nije bilo Freda Matića, što znači da ga se je Milanović na neki način odrekao i priznao da je vodio pogrešnu politiku prema hrvatskim braniteljima.

U Bujici su pušteni najzanimljiviji dijelovi tajne snimke s Iblerova trga, a razgovor Milanovića i predstavnika branitelja uspoređen je s jednim filmom. To me sve podsjeća na onaj film ‘Večera s idiotom’ – izjavio je voditelj. Zoranu Milanoviću je zbog obrane pozdrava „Za dom – spremni“ i demonstriranih stavova, u Bujici čak ironično predloženo da sada može ući u HSP i postati objedinitelj svih pravaških stranaka, a nazvan je i „kraljem luđaka“.

MEDVED: ŠTO JE MILANOVIĆ RADIO ČETIRI GODINE?!

MEDVED: Kada slušamo Milanovića, imamo se prilike uvjeriti da ima jedno komplicirano obiteljsko stablo. Čudne grane neke… Njegovo ponašanje je nedopustivo, a takav vokabular ne očekujemo ne samo od političara na jednoj visokoj razini, takav vokabular ne očekujemo čak niti od običnog građanina! Nakon takvih izjava očekivati od naroda potporu za vođenje države je nezamislivo. Slično je Milanović nastupao i u četiri godine kada je bio premijer, samo su tada mnogi bili slijepi i to nisu vidjeli. Riječ je o osobi koja nije za obnašanje najodgovornijih dužnosti u ovoj državi.

Čini se da je Milanović krenuo u sveobuhvatnu akciju prema braniteljima. Prvo je razgovarao s Dečakom, potom je u Vukovaru od strane Milanovićevih satelita naručen napad na gradonačelnika Penavu, a sada i ovi razgovori… Medved je komentirao: – Ovdje prepoznajem jeftini populizam, pokušaj dodvoravanja braniteljskoj populaciji pred izbore, od strane Milanovića koji je imao prilike četiri godine probleme branitelja prepoznati i riješiti, no to nije činio, nego im je još više zakomplicirao život. Sjetimo se samo njegovih izjava da je to povlaštena kasta, da se radi o ljudima koji su neobrazovani, koji smrde, da je u rat išla sirotinja… Da ne postoje nikakvi problemi u braniteljskoj populaciji, a sada ovakav pokušaj dodvoravanja! Jedina dobra stvar je to što je Milanović sada napokon priznao da postoje problemi i da su branitelji bili u pravu.

Ministar branitelja komentirao je i iznenadne ekstremne, antisrpske izjave Zorana Milanovića: – To su iznimno opasne izjave, ni u kom slučaju on ne smije doći u mogućnost da vodi naš narod. Mi smo imali Domovinski rat, obrambeni i oslobodilački. U tom smo se ratu oslobodili od velikosrpske agresije i danas, 2016. godine sa svim zemljama u susjedstvu moramo graditi dobrosusjedske odnose, otvorena pitanja rješavati dijalogom za političkim stolom, a ne ići u rat protiv svih, kako bi to iz osobnih razloga htio Milanović.

MILANOVIĆ JE ZABORAVIO HVO!

Komentirano je i pitanje srbijanskih optužnica: – Milanović je bio premijer i imao je četiri godine mogućnost riješiti pitanje otpužnica. Mi smo ih vrlo ozbiljno shvatili. Kao ministar branitelja, zatražio sam od ministra pravosuđa da nam ih dostavi. One su zaprimljene još 2011. godine od Srbije. Riječ je, ne samo o optužnicama, već i o presudama protiv hrvatskh branitelja, među kojima ima i smrtnih presuda! Sve je to sastavljeno temeljem iskaza koji su iznuđeni tijekom mučenja u srbijanskim logorima. To je sve skupa apsolutno neprihvatljivo. Obavijestil smo osobe s optužnica i stavili se na raspolaganje svima. Poduzeli smo konkretne korake i podnijeli zahtjev Srbiji da se to sve stavi izvan snage. To je način na koji se ozbiljno rješavaju problemi, a nikako ne ovakvim uličarskim prijetnjama.

Ministar Medved je osudio Milanovićevo negiranje Bosne i Hercegovine kao države, a voditelj je podsjetio da je šef SDP-a zajedno s Fredom Matićem, činio sve kako se ne bi riješio status veterana HVO-a, a sada se i njima populistički dodvorava: – Milanović je još dok je bio predsjednik Vlade nastojao Hrvatsku posvaditi sa svim susjedima i cijelom EU. Hrvati su u BiH konstitutivan narod i negirati BiH kao državu, znači negirati i konstitutivnost hrvatskog naroda! On za HVO nije učinio ništa, a mogao je. Mi smo u ministarstvu oformili čak 11 projektnih skupina s ciljem donošenja jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima, unutar kojeg će se riješiti i svi problemi veterana HVO-a. Status pripadnika HVO-a je nama jedno od najvažnijih pitanja i na rješavanju tog statusa rade upravo bivši pripadnici i stradalnici HVO-a, koje su oni sami predložili.

Ministar je govorio i o Milanovićevim podcjenjivačkim izjavama na račun Albanaca: – Ovo je nevjrejojatno, vrlo opasno i ludo! Sjetimo se samo koliko veliki broj Albanaca je s Kosova došao 1991. godine braniti Hrvatsku. Koliko veliki broj Albanaca imamo još kao nestale hrvatske branitelje. Osobno sam, s ministrom kulture Hasanbegovićem, nedavno bio na Kosovu i ispratio posmrtne ostatke trojice Albanaca koji su ratovali za Hrvatsku u Domovinskom ratu. Milanovićevo ruganje Albancima ne može se nazvati normalnim ponašanjem.

Sjetimo se samo samo prosvjeda na Markovu trgu – rekao je Medved i dodao: – Branitelji i najteži invalidi pokušali su doći do premijera da razgovaraju o svojim problemima, a on je na njih poslao silu. Policiju! I sada hoće razgovarati! A tada nije htio, nego je poslao specijalnu policiju na hrvatske ratne vojne invalide! Uskratio im je lijekove i vodu. Nije im dao da obavljaju nuždu na normalan način.

GLOGOŠKI: OSIM POTVRDE O NEKAŽNJAVANJU, TREBA UVESTI I PSIHOTEST ZA POLITIČARE!

Tajne snimke razgovora s Milanovićem u Bujici je komentirao i Đuro Glogoški, ali i jedan od sudionika sastanka – Dražimir Jukić. Jukić je za snimanje sastanka optužio SDP i rekao da je to posljedica unutarstranačkih frakcijskih borbi, a Glogoški je izjavio: – Pozivam Zorana Milanovića da pusti i tajnu snimku s naših razgovora, tijekom prosvjeda u Savskoj! A što se tiče snimke s Iblerova trga, davno sam još predložio da pored potvrde o nekažnjavanju, koju trebaju predočiti ako se žele baviti javnim poslom, političari moraju proći i psihotest! To naročito vrijedi za Milanovića!

General Medved komentirao je i pismo zahvale koje je u ime Ministarstva branitelja poslao najpopularnijem hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu: – Mi smo ispred Ministarstva branitelja bili nositelji programa obilježavanja 21. obljetnice Dana pobjede u Kninu, zajedno s MORH-om i MUP-om. Cijela obljetnica organizirana je veličanstveno, a posebno mi je drago da smo veličanstvenim Thompsonovim koncertom, kroz call centar imali prilike pomoći obnovi simbola Domovinskog rata – vukovarskog vodotornja. Doprinos Marka Perkovića Thompsona, našeg prijatelja, tom koncertu i tom domoljubnom ambijentu je zaista bio veličanstven. Mi smo uputili zahvalu Thompsonu, ali i drugim izvođačima, klapama itd… s ciljem da im otvoreno damo do znanja koliko je zapravo važan njihov doprinos, doprinos glazbene scene u održavanju nacionalne svijesti, domoljublja i poticanju naroda na zajedništvo.

BUJICA OTKRILA IMENA POLICIJSKIH ŠEFOVA KOJI SU TRAŽILI KAŽNJAVANJE THOMPSONA!

U Bujici su otkrivena imena policijskih dužnosnika koji su u Kninu, tijekom koncerta povodom Dana pobjede, naredili da se Marku Perkoviću Thompsonu uruči prekršajni nalog zbog pjesme „Bojan Čavoglave“ koja počinje pozdravom „Za dom – spremni“. Riječ je o Ivici Kostaniću, načelniku PU Šibensko-kninske i Sandru Santiniju, zamjeniku šefa policije u Kninu. Oni su inzistirali na kažnjavanju Thompsona! Načelnik kninske policije Miljenko Lelas odbio je potpisati prekršajni nalog protiv Thompsona, a majka mu je rekla da ne može ući u kuću, ako ima išta s progonom našeg pjevača. Miljenko Lelas odbio je postupati protiv Thompsona i zbog toga je prije nekoliko dana prislino umirovljen!

Medved je komentirao: – Nije mi poznat osnov za postupanje policije u Kninu! Hrvatski branitelj i domoljub Marko Perković Thompson svoj repertoar i pjesme izvodi 25 godina. Ovo je bila posebna prigoda jer se radi o Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Danu branitelja i zaista ne znam osnov uslijed kojeg je policija na taj način išla postupati!

Komentirao je i oskrnavljenje spomenika hrvatskih branitelja, od strane djece četnika, bivših „milicajaca SAO Krajine“: – Što se tiče četnika i mladih Srba koji oskrnavljuju spomenike hrvatskih branitelja i spomen obilježja po Hrvatskoj i svojim grafitima oskrnavljuju crkvu u Sisku, tu hrvatska policija i pravosuđe moraju biti ozbiljni i principijelni, jer to više nisu izolirani slučajevi. Prvo su oskrnavili spomenik Miri Barešiću u Dragama pa Jean Michelu u Vukovaru, očito se radi o ciljanim provokacijama koje su usmjerene prema Domovinskom ratu i našim stradalnicima. Pozivam policiju i pravosuđe na žurno procesuiranje tih počinitelja! U konačnici, ukoliko postoji neka organizacija koja navodi mlade na takve akcije, onda je potrebno postupanje i prema njima.

A ako se potvrdi da iza svega stoji SDP – zanimalo je voditelja, a ministar je odgovorio: – Bez obzira o kome se radilo, to su kaznena djela i policija i pravosuđe tu moraju postupati! Domovinski rat i hrvatski branitelji su temelj suvremene Hrvatske države, a njihovi spomenicu su svetinja za naš narod. Bez obzira tko je nalogodavac, tko organizator, a tko izvršitelj, tu se mora postupati vrlo brzo i vrlo ozbiljno. A presude počitniteljima trebaju biti rigorozne, na razini da destimuliraju svakog onog tko bi se ubuduće usudio tako nešto počiniti.

BUJICA – PETAK – 26. KOLOVOZA 2016. GOST: TOMO MEDVED!

CIJELU EMISIJU S GENERALOM MEDVEDOM POGLEDAJTE OVDJE:

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Marcelo Brozović osigurao besplatne udžbenike za školarce iz Cerića

Objavljeno

na

Objavio

Srebreni hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović osigurao je besplatne udžbenike za učenike nižih razreda Područne škole Cerić, objavila je u četvrtak općina Nuštar, čiji je sastavni dio naselje Cerić.

“Hvala Marcelo”, poručio je Nuštar uz informaciju da je hrvatski reprezentativac u dogovoru s načelnikom općine, Hrvojem Drinovcem odlučio donirati udžbenike za učenike od 1. do 4. razreda Područne škole Cerić.

Nuštar se nalazi između Vinkovaca i Vukovara, općinu čine tri naselja: Nuštar, Cerići i Marinci u kojima, po posljednjem popisu, živi oko šest tisuća stanovnika.

Općina je u Domovinskom ratu pretrpjela strašna razaranja, no Nuštrani se ne predaju, nastoje zaliječiti ratne rane i stvoriti život dostojan čovjeka.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Zlatko Dalić objavom na Instagramu zahvalio Pogbi zbog geste za pamćenje

Objavljeno

na

Objavio

Fotografija poslije finala između Hrvatske i Francuske (2:4), na kojoj se Paul Pogba klanja Zlatku Daliću, obišla je svijet, a nje se putem društvene mreže dotaknuo i hrvatski izbornik

Francuska je u finalu svladala Hrvatsku 4:2 u utakmici koja je mogla lako otići na drugu stranu. Bez obzira što se naši nogometaši nisu popeli na sam vrh i osvojili najcjenjeniji trofej u nogometu, u očima svijeta bili su pobjednici.

Svi su ostali oduševljeni time što je mala zemlja s nešto više od četiri milijuna stanovnika došla tako daleko i pokazala neslomljivi duh, jer podsjećamo da se Hrvatska vraćala iz rezultatskog minusa u tri utakmice nokaut faze (Danska, Rusija, Engleska), piše tportal

Najveće zasluge za takav uspjeh ima Zlatko Dalić. Došao je na mala vrata, mnogi su ga kritizirali, a on je radom i poštenim odnosom vratio kult reprezentacije i nacionalna vrsta opet je postala omiljena u cijeloj Lijepoj Našoj.

A da Dalićev uspjeh cijene i najveće zvijezde, vidjelo se poslije finala – Paul Pogba došao je do hrvatskog izbornika, primio ga za ruku te mu se i naklonio.

Najupečatljivije fotografije finala sada se dotaknuo i hrvatski izbornik Zlatko Dalić te je na Instagramu napisao:

‘Fantastičan igrač, a iznad svega gospodin! Paul Pogba!’

 

Great player and above all true gentlemen! Paul Pogba!

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

 

Dalić o Thompsonu: Pjevao je pjevač koji je naša himna

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori