Connect with us

Hrvatska

Ministar Medved: Čuvati sjećanje na Tomljanovića-Gavrana i ostale junake rata

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar branitelja Tomo Medved u petak je, u povodu 29. godišnjice pogibije Damira Tomljanovića-Gavrana, poručio da postoji dužnost čuvanja sjećanja na njega i na sve junake Domovinskog rata koji su i danas inspiracija i usmjerenje u radu za dobrobit domovine.

“Postoje ratnici i junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja. Takav je bio Damir Tomljanović-Gavran, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet, čovjek s karakterom, jasnom vizijom i čistim srcem, odlučan i odvažan, pouzdan i pravedan”, stoji u priopćenju ministra Medveda.

Ističe da je Tomljanović -Gavran dao svoj život za slobodu koju danas imamo. “Dužni smo čuvati sjećanje na njega i na sve naše junake Domovinskog rata, koji su nam i danas inspiracija i usmjerenje u našem radu za dobrobit naše domovine”, naglasio je ministar.

Izrazio je uvjerenje da će se i na buduće generacije prenijeti taj osjećaj poštovanja žrtve koju smo kao narod podnijeli u obrani i oslobađanju domovine, uz vječnu zahvalnost svima koji su položili svoje živote za našu slobodu i neovisnost.

Tomljanović-Gavran dragovoljno je u kolovozu 1990. pristupio Jedinici za posebne namjene MUP-a u bazi Rakitje pokraj Zagreba.

Tijekom Domovinskog rata borio se na mnogim ratištima, a poginuo je 17. veljače 1994. tijekom nadzora svojih položaja na obroncima Velebita (Tulove Grede), kao zapovjednik 2. bojne 1. gardijske brigade Tigrovi te zapovjednik 1. sektora, IZM Zadar – ZP Split.

O njegovoj hrabrosti, požrtvovnosti i junaštvu govore brojna priznanja i odlikovanja, kao i svjedočanstva njegovih ratnih prijatelja kojima je bio i ostao uzor, navodi Ministarstvo branitelja.
(Hina)

Na današnji dan prije 29 godina poginuo legendarni zapovjednik ‘Tigrova’ i heroj Domovinskog rata Damir Tomljanović – Gavran

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari