Connect with us

Politika

Ministar Medved: Milanović nastavlja neprihvatljiv dijalog

Published

on

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved referirao se u nedjelju na ispriku predsjednika Republike Zorana Milanovića i njegov poziv premijeru na sastanak, rekavši kako mu to nije izgledalo kao isprika već mu se čini da je riječ o nastavku neprihvatljivog dijaloga.

“Ne ukazuje mi na nikakav oblik isprike, štoviše čini mi se da je to nastavak neprihvatljivog dijaloga. Neshvatljivo mi je uslijed čega proizlazi tolika nervoza i takav napad i nasrtaj predsjednika Republike na neovisna tijela koja postupaju po zakonu, te na samog predsjednika Vlade, cijelu Vladu i pojedine kolege ministre”, rekao je Medved koji je bio na komemoraciji za stradale civile i branitelje u Domovinskom ratu s područja Gline.

Stav Vlade na čelu s Andrejem Plenkoviće je, kazao je, zagovaranje snaženja neovisnosti tijela koje se bave progonom koruptivnih i kriminalnih radnji i aktivnosti, odnosno snaženje njihovog samostalnog rada. “Nema nedodirljivih i upravo naš stav jest da ta tijela kroz svoj neovisan rad razotkriju i procesuiraju sve počinitelje svih oblika kaznenih djela i koruptivnih radnji. I to je ono što Vlada s premijerom podržava”, naglasio je Medved.

Milanovićev istup nazvao je neprimjerenim.

“Mi ovdje govorimo o dva pristupa, jedan je onaj koji zagovara Vlada, a to je zakonito postupanje svih tijela i službi i njihova neovisnost u radu, a s druge strane imamo i čujemo različite kritike od strane predsjednika, što mi je potpuno neshvatljivo, prema tim tijelima, a neshvatljiva mi je i nervoza predsjednika Republike, glede procesuiranja. Mi i cijela javnost iščekujemo rezultate procesa koji one provode”, poručio je potpredsjednik Vlade.

Nakon što su iz Vlade zatražili ispriku predsjednika Zorana Milanovića zbog njegovih jučerašnjih izjava, on je u ironičnoj objavi na Facebooku poručio da se u dobroj vjeri ispričava svima, a ponajprije ministrima, koje su premijer i neki njegovi suradnici svojom indolentnošću, neradom i nepoduzimanjem doveli u položaj namagarčenja, tj. izložili ih nezasluženoj blamaži. Potom je ponovno pozvao na sastanak premijera Andreja Plenkovića, a u kontekstu afere Janaf i njihovih različitih gledanja na funkcioniranje državnih institucija. (Hina)

Zoran Milanović objavio ‘ispriku’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari