Connect with us

Hrvatska

Ministar Medved: Pume su na prvoj crti ostale do kraja Domovinskog rata

Objavljeno

-

Foto: Hina

Povodom 30. obljetnice ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je uputio čestitku svim njezinim pripadnicima te podsjetio da su Pume ostale na prvoj crti do posljednjeg dana Domovinskog rata.

“Sedma gardijska brigada u svojim je redovima okupila mnoge hrabre hrvatske branitelje, koji su se već ’91. kao dragovoljci spremno odazvali zovu domovine i ostali na prvoj crti do posljednjeg dana Domovinskog rata”, ističe u čestitki ministar Medved.

Navodi da Pume u tri desetljeća imaju niz najvećih pobjeda, časti i ponosa, koje će zauvijek ostati upisane u nacionalnu povijest. To je put viteštva i časti hrvatskog vojnika, na ponos hrvatskog naroda i domovine, naglašava.

“Dragi ratni prijatelji, pokazali ste kako je veliko hrvatsko srce i ljubav prema domovini jače od svega! Našoj generaciji pripala je povijesna uloga koju smo dostojanstveno i časno ispunili, a vi ste svoj slavni ratni put trajno zapečatili na Kninskoj tvrđavi, mjestu na kojem je kruna svih naših pobjeda”, dodaje.

Spremnost na žrtvu pripadnika 7. gardijske brigade za slobodu i neovisnost svijetli je primjer domoljublja i uzor mladim generacijama. “Na poseban način u ovoj prigodi prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih Puma, kojima dugujemo trajnu zahvalnost. Zahvaljujemo i njihovim obiteljima – oni su naš ponos, a vi naša snaga”, stoji u čestitki.

Čestitao je i pripadnicima Bojne Puma koji, kako kaže, danas pronose slavu Puma u domovini te u misijama i operacijama diljem svijeta.

“Neka vam vaša beretka i oznaka zauvijek bude poticaj da pronosite slavno ime Puma – u spomen na sve kojih više nema, u slavu svima u kojima i danas kuca srce ratnika, a kao podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili tko su bile Pume”, poručuje.

“Dragi prijatelji, vi ste najbolje jamstvo da je Hrvatska sigurna zemlja i najbolji primjer kako se voli, brani i čuva domovina. Budite ponosni na svoj doprinos u obrani i oslobađanju naše domovine u kojem vas je vodilo geslo Puma – Uvijek prvi”, ističe u čestitki ministar hrvatskih branitelja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari