Connect with us

Vijesti

Ministar Medved: Ratni put Pauka sinonim je za najveće i najsjajnije pobjede

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je pripadnicima 4. gardijske brigade Pauci 33. godišnjicu ustrojavanja.

“Od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata ratni put Pauka sinonim je za najveće i najsjajnije pobjede, hrabrost, ponos i odvažnost. U temelje hrvatske državnosti zlatnim ste slovima upisani kao udarna brigada hrabrih ratnika bez kojih Hrvatska danas ne bi bila slobodna država.

Hrvatski branitelji s crvenim beretkama ponos su svoje Dalmacije i cijele Hrvatske te uzor mladim generacijama kako se voli Domovina.

Nažalost, mnogi Pauci nisu dočekali hrvatsku slobodu. Danas se s posebnom zahvalnošću prisjećamo 196 poginulih i četvorice nestalih Pauka koji su žrtvovali svoje živote za našu slobodu.

Čast čuvara uspomene i tradicije 4. gardijske brigade pripala je mladim naraštajima Pauka koji danas u redovima pobjedničke Hrvatske vojske pronose slavu crvene beretke u Domovini te u misijama i operacijama diljem svijeta.

Dragi Pauci, neka vas i nadalje povezuje zajedništvo i domoljublje kao u Domovinskom ratu, pod geslom – In hoc signo vinces. U tom ste znaku pobijedili i budite na to uvijek ponosni!”, stoji među ostalim u čestitki ministra Medveda.

‘Pauci’ – junaci za sva vremena: 33. obljetnica osnutka legendarne Četvrte gardijske brigade

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas