Connect with us

Hrvatska

Ministar Medved: Vodit ćemo računa da ni jedna obitelj ne bude ostavljena

Objavljeno

on

Foto: Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u petak u potresom razrušenoj Petrinji da će Vlada voditi računa o tome da ni jedna obitelj ne bude ostavljena.

“Vodit ćemo računa o tome da niti jedna obitelj ne bude ostavljena”, izjavio je Medved novinarima.

Naglasio je kako treba zadržati i odgovornost te ne zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa. “Nemojmo klonuti duhom, imajmo snagu koja će nas nositi s povjerenjem i uvažavanjem institucija i tijela koja i ovdje iskazuju odgovor na izazove koji su prisutni”, rekao je Medved.

Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kazao je Medved zahvalivši svima koji su pomogli.

Pozvao je i na odgovornost u komunikaciji. Ne treba, ističe, slušati dezinformacije.
Rekao je i kako treba poštovati organizirani sustav pomoći unesrećenima u razornome potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

“Poglavito Crveni križ skrbi o potrebitima, može se dogoditi da u nekom zaseoku tog trenutka nije došla pomoć, ali dostupnost je tu i naši djelatnici gorske službe pješice obilaze obitelji koje nemaju čak ni put. Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi”, rekao je.

Medved je s predsjednikom Republike i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga RH Zoranom Milanovićem boravio u Petrinji. Obišao je lokaciju hotela “Pigik” gdje pripadnici HV-a pomažu u podjeli humanitarne pomoći. (Hina)

U Sisku rođena prva beba u Hrvatskoj, iz Petrinje

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari