Connect with us

Pregled

Ministar obrane Damir Krstičević posjetio Zapovjedništvo specijalnih snaga u vojarni ‘Stožerni brigadir Ante Šaškor’

Published

on

Foto: MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u utorak Zapovjedništvo specijalnih snaga (ZSS) u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor“ u Delnicama istaknuvši kako je ZSS prva postrojba koju je posjetio nakon uspješno provedene vježbe “Velebit 18 – združena snaga”, što je dokaz da se radi o strateški važnoj postrojbi.

Prilikom posjeta Krstičević je pripadnicima ZSS-a predstavio postignuća Ministarstva obrane i Oružanih snaga i prioritete za 2019. godinu.

Krstičević je pohvalio zapovjednika i pripadnike ZSS-a za sudjelovanje u združenoj vježbi, koja se od 13. do 15. listopada održavala na teritoriju cijele Hrvatske, kao i za organizaciju hodnje u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit poznatim planinarskim putem, Premužićevom stazom, u ponedjeljak, 22. listopada.

“Cilj hodnje na Velebit bio je da rukovodeće osoblje Ministarstva obrane i Oružanih snaga bude primjer svim pripadnicima Hrvatske vojske da žive sportski jer hrvatski vojnik mora biti fizički spreman”, istaknuo je Krstičević.

Također im je čestitao na uspješnoj provedbi zadaća poručivši: “Svojim angažmanom dokazujete da ste vrhunska postrojba Hrvatske vojske”.

ZSS je posjetio i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov koji je pripadnicima ZSS-a poručio da su se uspješno integrirali s mornaricom i zrakoplovstvom, a tijekom vježbe proveli vrlo kompleksne akcije.

Zapovjednik ZSS-a brigadni general Perica Turalija predstavio je Krstičeviću i Šundovu zadaće i aktivnosti postrojbe te je ministru uručio zahvalnicu Grada Delnica za pomoć koju su pripadnici Hrvatske vojske pružili lokalnom stanovništvu za vrijeme snježnog nevremena početkom godine.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari