Connect with us

Gospodarstvo

Ministar Tomislav Ćorić: Hrvatsko gospodarstvo ide u dobrom smjeru

Objavljeno

-

Hrvatsko gospodarstvo ide u dobrom smjeru, rekao je ministar Tomislav Ćorić, pozivajući se na statističke podatke o zaposlenosti. U odnosu na travanj prošle godine sada je 26 tisuća više zaposlenih, a prvi put od 1990. godine broj nezaposlenih pao je ispod 200 tisuća.

U odnosu na travanj 2015. ta se brojka penje na 52 000, dakle, u ovom trenutku imamo milijun i 475 000 osiguranika na razini Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, rekao je Ćorić i istaknuo da je prvi put od 1990-ih godina broj nezaposlenih osoba pao ispod 200 000.

U vezi s isplatama zaostalih mirovina za pripadnike HVO-a, Ćorić je rekao kako je temeljem međudržavnog ugovora od 1. siječnja 2007. stradalnicima rata i članovima njihovih obitelji ioz HVO-a, a njih je 6.815 RH, dužna isplaćivati određene iznose.

Valja naglasiti činjenicu da je 7. travnja ove godine HZMO, budući da je prikupio dovoljnu količinu sredstava, najavio isplatu tih sredstava za 2007. godinu u svibnju ove godine. Govorimo o iznosu od oko 80 milijuna kuna, kazao je Ćorić.

PAO JE, PAO JE….NAPOKON JE PAO…

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari