Connect with us

Komentar

Ministar Tomo Medved: U pripremi je jedinstveni zakon o braniteljima

Objavljeno

on

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najavio je dovršenje prijedloga jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima i naglasio da su sredstva za braniteljska prava osigurana u proračunu za iduću godinu.

Odbacio je napise u nekim medijima o velikom opterećenju tog zakona za proračun.

Nema potrebe unositi nikakav nepotrebni nemir u javnosti s iznošenjem bilo kakvih visokih financijskih iznosa koji nemaju veze s realim stanjem i sa stvarnošću, izjavio je ministar Medved.

Novinski napisi o novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja prema kojem bi se sva prava branitelja primijenila i na HVO spomenuti su u saborskoj raspravi. To proračun navodno stajalo dodatne dvije do četiri milijarde kuna.

I ministar financija Zdravko Marić rekao je da toga nema u proračunu. Proračun Ministarstva branitelja veći je za oko 200 milijuna kuna zbog opskrbnina koje se vraćaju u taj sustav, zbog neriješenih stambenih pitanja i trajnih prava branitelja, rekao je.

Ministar branitelja Tomo Medved objasnio je da je Hrvatska i dosad skrbila o stopostotnim vojnim invalidima HVO-a, te o obiteljima poginulih i nestalih pripadnika HVO-a. Za ostale je dogovoreno rješavanje prava međudržavnim sporazumom, dodao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari