Pratite nas

Vijesti

Ministarstvo branitelja i tvrtka Pevec potpisali sporazum o plasmanu proizvoda braniteljskih zadruga

Objavljeno

na

Ministarstvo hrvatskih branitelja i trgovački lanac Pevec potpisali  su u ponedjeljak sporazum o plasmanu i promidžbi proizvoda zadruga hrvatskih branitelja u prodajnim centrima Pevec za razdoblje od 2018. do 2020. godine, a radi se o proizvodima zadruga koji se bave obradom drva, izradom namještaja, dekoratvnih i pletenih predmeta.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je, nakon što je potpisao Sporazum s predsjednikom Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe d.d. Juricom Lovrinčevićem, rekao kako je ponosan na sva dostignuća Ministarstva u smislu potpore braniteljskim zadrugama.

Naglasio je kako te zadruge imaju visoku razinu održivosti, bez obzira na godine recesije, i da se zahvaljuje na upornosti zadrugarima. Uz potpore radu zadrugama obveza je Ministarstva i omogućiti im plasman njihovih proizvoda, dodao je.

Podsjetio je da je njegovo ministarstvo već potpisalo jedan takav sporazum,o suradnji, s Podravkom d.d., koja je preuzela otkup poljoprovrednih proizvoda, oko 400 tona, od braniteljskih zadruga. To su velike količine poljoprivdrednih proizvoda koje će se isporučiti Podravci, a mnoge se zadruge bave neprehrabenim proizvodima.

S Upravom Peveca smo potpisali sporazum o plasmanu tih proizvoda u tom trgovačkom lancu, rekao je Medved.

Predsjednik Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe Jurica Lovrinčević poručio je kako se ovim sporazumom podupire ekonomska integracija hrvatskih branitelja. Naglasio je da mu je iznimna čast da će se na policama tog trgovačkog lanca naći brojni proizvodi zadruga hrvatskih braniteja.

Rekao je da će se otkupljivati i potom prodavati proizvodi zadruga koji se bave obradom drva, rade namještaj, dekoratvne predmete,  pleteni vrtni program, elemente za kućanstvo i slično.

Ministar Medved je dodao da u Ministarstvu nastavljaju raditi u cilju potpore zadrugama hrvatskih braniteljata i da se vode pregovori i s nekim poduzećima uoči turističke sezone.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Trg proključao, svjetski viceprvaci s Thompsonom zapjevali hit ‘Lijepa li si’

Objavljeno

na

Objavio

Trg proključao, navijači slave sa svjetskim prvacima: ‘Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti’.

Vatreni su zajedno s Thompsonom pjevali: ‘Lijepa li si’

– Svi su na kraju zapjevali ‘Ustani bane,’ ‘Moju domovinu’, ‘Vivat Croatia’

– Izbornika Zlatka Dalića igrači su nekoliko puta bacili u zrak, a onda se obratio navijačima… – Nemam riječi da vam zahvalim – rekao je Dalić, no navijači su ga prekinuli povicima ‘Zlatko, mi te volimo’.

– Mi u Rusiji nismo igrali za sebe, igrali smo za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci – rekao je Dalić.

– Mi smo dali sve od sebe, ali ste i vi dali sve od sebe, dodao je Dalić uz povik: – Iznad svih, Hrvatska!

Zlatko Dalić: Iznad svih – Hrvatska! (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Thompson je s Vatrenima! Hoće li pjevati na Trgu bana Jelačića?

Objavljeno

na

Objavio

Kako su zabilježile kamere u tv prijenosu dočeka Vatrenih,  u autobusu bez krova s Vatrenima se nalazi i popularni pjevač Marko Perković Thompson

Podsjetimo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji igrač na svijetu – Luka Modrić osobno je nazvao Marka i rekao da je njihova želja da s njima otpjeva svoje pjesme i posebno – navijačku himnu svih Hrvata ‘Lijepa li si’…

HNS nema ništa protiv toga, no pojavile su se špekulacije da mu ‘određene silnice’ ne dozvoljavaju nastup: Govore na sastancima da će “kriva slika iz Zagreba otići u svijet”, a neki čak i da bi Thompsonov nastup bio “degutantan”… upozorio je jutros urednik i voditelj tv Bujice, Velimir Bujanec.

Hoće li MPT ipak nastupiti?

Bujanec: Urazumite se i uvrstite Thomspona u službeni protokol dočeka Vatrenih!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori