Connect with us

Naši u svijetu

Ministarstvo daje 500 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Objavljeno

-

Ministarstvo demografije i useljeništva spremno je dodijeliti 500 stipendija za učenje hrvatskoga jezika za akademsku 2024./2025. godinu, dodijelit će ih javnim natječajem na koji su prijave moguće do 11. srpnja.

Na natječaj se mogu prijaviti tri skupine: pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske, odnosno njihovi potomci i supružnici, te prijatelji hrvatskog naroda koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo.

Kandidati moraju imati navršenih 18 godina, završenu najmanje srednju školu te prebivalište izvan Hrvatske ili prebivalište/boravište u njoj ne dulje od tri godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Stipendiste će jezik poučavati Filozofski fakulteti u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli te Sveučilište u Zadru, a podrazumijeva se redovito pohađanje nastave u mjestu održavanja tečaja.

Stipendija uključuje troškove tečaja i subvencionirane prehrane te naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 300 eura mjesečno.

Odobrava se za jedan ili dva semestra, zimski traje od početka listopada ove do konca siječnja 2025., a ljetni od početka ožujka do sredine lipnja 2025. godine.

Sve pojedinosti o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na mrežnoj stranici Ministarstva. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas