Connect with us

Reagiranja

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osudilo devastiranje Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku

Published

on

Ministarstvo hrvatskih branitelja u ponedjeljak je najoštrije osudilo devastiranje Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku, istaknulo je da je to barbarski čin i izrazilo zabrinutost jer je riječ o jednom u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata.

Iz Ministarstva su pozvali nadležne institucije da poduzumu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji ovog i sličnih vandalizama.

Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u sisačkom Parku dr. Franje Tuđmana devastiran je u noći sa subote na nedjelju.

“Nepoznati počinitelj, ili više njih, divljački je devastirao spomenik na kojem su upisana imena hrvatskih branitelja, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti i uživati u slobodi i demokraciji”, stoji u priopćenju Ministarstva.
Hrvatski branitelji su, ističe se, temelj hrvatskog društva i temeljni kamen hrvatske države.

Iz ministarstva su poručili da je to Spomenik pred kojim se obitelji dođu pokloniti žrtvi svojih najmilijih, pred kojim izaslanstva odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima i pred kojim bi svaki dobronamjeran prolaznik trebao zastati i zahvaliti im.

Devastaciju Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u sisačkom Parku dr. Franje Tuđmana jučer su oštro osudili gradski i sisačko-moslavački HDZ, navodeći kako je riječ o ponovljenoj devastaciji, najgoroj do sada.

Za sada nepoznati počinitelji su u noći sa subote na nedjelju na spomenik naslagali nekoliko komunalnih koševa za smeće koje su donijeli iz obližnjeg parka i zapalili ih. Koševi su izgorjeli. Policija traga za počiniteljima.

Lokalni mediji naveli su kako se slični incidenti sa Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima ponavljaju godinama, upitavši zašto ga gradska vlast ne osigura nadzornim kamerama. (Hina)

 

Ovako izgleda spomenik poginulim braniteljima Grada Siska, 4 dana prije Svih svetih

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari