Connect with us

Reagiranja

Ministarstvo hrvatskih branitelja osudilo Šerberdžijine šokantne izjave o braniteljima!

Objavljeno

-

‘Internetski portali nedavno su objavili izjavu glumca Rade Šerbedžije u kojoj se osvrće na ratna zbivanja tijekom Domovinskog rata te između ostalog tvrdi da su svi ratni heroji, koji su završili u Haagu, kriminalci”, piše u uvodu Ministarstvo branitelja u svojem priopćenju.

“Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obvezu čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske.

Stoga, najoštrije osuđujući te smatrajući krajnje neprimjerenom i neutemeljenom izjavu g. Rade Šerbedžije, izjavljujemo sljedeće.

Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata su branili i obranili Republiku Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u Republici Hrvatskoj.

Također ističemo da su temeljne vrijednosti Domovinskog rata uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, za što su najzaslužniji hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su, vođeni domoljubljem, stali u obranu slobode, demokracije i zajedništva hrvatskog naroda, poštujući najveću razinu etike ratovanja i načela ratnoga prava.

Stoga smo kao društvo dužni svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikada zaboravljena.

Kamenjar.com

>>>MLADEN PAVKOVIĆ: Šerbedžiju treba „otjerati“ s Brijuna<<<

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari