Connect with us

Kultura

Ministarstvo kulture i medija: Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava EK za medije

Objavljeno

on

HINA

Ministarstvo kulture i medija izvijestilo je o početku poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Europske komisije za medijski sektor unutar novog proračuna za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

“Europska komisija dodijelit će bespovratna sredstava za medijski sektor koji je na razini europskih politika obuhvaćen, između ostalog Akcijskim planom za medije i audiovizualnu djelatnost i Akcijskim planom za europsku demokraciju”, navodi se u objavi.

U pozivu se ističe kako se mediji mogu prijaviti za programe poput Inovacije za medije i proširenu stvarnost, Pilot projekt medijskih platformi te za Potpore medijskim vijećima u digitalnom dobu.

Mediji se mogu prijaviti i za Potpore medijskoj pismenosti u okviru novog programa Kreativna Europa te Medijima mladih, kao i za Predstavljanje i uključivanje migranata i izbjeglica.

Otvoren je i poziv za Višejezične poslove EU kroz europske medijske platforme čija je vrijednost 1,76 milijuna eura te za cilj ima povećati raznolikost vijesti i informativnog sadržaja.

Poziv pod nazivom Međusektorski inovativni laboratorij za cilj ima potaknuti organizacije iz različitih kulturnih i kreativnih sektora u stvaranju inovativnih digitalnih rješenja.

Mediji se mogu prijaviti i za redovna godišnja bespovratna sredstva Opće uprave EK za regionalnu i urbanu politiku koji se dodjeljuju za izvještavanje na temu EU kohezijske politike.

Otvoren je i poziv za potporu novinarskom obrazovanju ukupne vrijednosti milijun eura, a koji će biti dodijeljen jednom projektu.

Više informacija o pojedinom projektu može se pronaći na poveznici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari