Connect with us

Reagiranja

Ministarstvo: Ministar ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode bolnice

Objavljeno

-

Ministarstvo zdravstva demantiralo je u nedjelju medijske napise da je 2019. provodilo postupak nabave automatskog biokemijskog katalizatora, ističući da ministar ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove, već to čine ravnatelji kao naručitelji.

Ministarstvo je priopćilo kako demantira navode da su pod istragom u pojedinim bolnicama nabavka skupih CT uređaja te, konkretno iz 2019., nabava automatskog biokemijskog katalizatora.

Odbacuju i tvrdnje da se u svim tim procesima pojavljuju imena istih poduzeća na koja bi ministar zdravstva trebao dati odgovor, jer da on potpisuje ugovore.

Pojašnjavajući svoju ulogu u procesu javne nabave u zdravstvenim ustanovama, u Ministarstvu ističu da ministar ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove, već te ugovore potpisuje ravnatelj svake pojedine ustanove koja je i naručitelj u postupku javne nabave.

“Ministar zdravstva potpisuje ugovore o javnoj nabavi za predmete nabave za koje je postupak kao javni naručitelj provelo Ministarstvo zdravstva”, navode u priopćenju.

Tvrde i da nisu provodili postupak javne nabave za CT uređaje od 2015., kada su takvi uređaji nabavljeni financiranjem iz fondova EU.

“Među provedenim postupcima javne nabave Ministarstva zdravstva u 2019. također se ne nalazi niti postupak nabave za uređaj pod nazivom ‘automatski biokemijski katalizator’ koji se spominje u medijskim navodima”, ističu u Ministarstvu zdravstva. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas