Pratite nas

Vijesti

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava

Objavljeno

na

Ministri Krstičević i Beroš u pratnji admirala Hranja obišli ekspedicijski kamp i šatore koje su ispred KB Dubrava podigli pripadnici Hrvatske vojske

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar zdravstva Vili Beroš, u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja, obišli su u petak, 20. ožujka 2020. godine ekspedicijski kamp i šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava, priopćio je MORH

Ekspedicijski kamp izgrađen u rekordnom roku od 72 sata

Ministar Krstičević je izvijestio kako su pripadnici Zapovjedništva za potporu izgradili ekspedicijski kamp u rekordnom roku od 72 sata, nakon čega su ime se pridružili pripadnici Inženjerije s kojima su izgradili komunikacijski tunel dužine 350 metara koji će povezati sve šatore unutar ekspedicijskog kampa s bolnicom.

Krstičević: Ovo je zajednički rad, sinergija Hrvatske vojske i zdravstvenog sustava države

“Ovo je zajednički rad, sinergija Hrvatske vojske i zdravstvenog sustava države. Na zahtjev struke dodatno smo napravili ove komunikacijske tunele tako da bolnica Dubrava bude povezana s ekspedicijskim kampom”, rekao je ministar Krstičević istaknuvši kako je Hrvatska vojska sve svoje sposobnosti i opremu stavila na raspolaganje te pomaže i drugim gradovima i županijama.

Hrvatska vojska kao dio sustava domovinske sigurnosti pokazuje solidarnost i spremnost

“Hrvatska vojska kao dio sustava domovinske sigurnosti pokazuje solidarnost i spremnost”, rekao je ministar zahvalivši se svim pripadnicima na pomoći hrvatskim građanima u borbi protiv koronavirusa, ali i u sanaciji posljedica potresa te poručio: “Samo disciplinirano i odgovorno svi zajedno možemo se nositi s ovom situacijom”.

Povratak 11. hrvatskog kontingenta u Hrvatsku iz misije u Afganistanu je večeras u večernjim satima

Ministar je rekao i kako je jutros zrakoplov Croatie Airlinesa poletio prema Afganistanu po pripadnike 11. hrvatskog kontingenta kojima je završilo sudjelovanje u misiji i čiji je povratak u Hrvatsku bio odgođen zbog epidemije koronavirusa: “Pobrinuli smo se za njihov siguran povratak kući i njihov dolazak se očekuje danas u večernjim satima!”

Admiral Hranj: Afganistan nije na listi država za koje se propisuje bilo kakav oblik posebnog tretmana prema ljudima koji se vraćaju

“U trenutnoj situaciji po datim smjernicama, Afganistan nije ne listi država za koje se propisuje bilo kakav oblik posebnog tretmana prema ljudima koji se vraćaju, tako da će naši vojnici po pristizanju u Hrvatsku biti upućeni svojim kućama na dvotjedni odmor, što ujedno znači i njihovu samoizolaciju, ali nikakve posebne mjere nećemo primjenjivati prema njima”, izjavio je admiral Hranj.

Ministar Beroš: Hrvatska vojska i zdravstveni sustav i dalje će raditi sve ono što je potrebno da ovom izazovu odgovorimo na najbolji mogući način

“Sigurnosni tamponi u Kliničkom bolničkom centru Dubrava su izgrađeni i govore da zajedno možemo napraviti puno toga. Hrvatska vojska i zdravstveni sustav i dalje će raditi sve ono što je potrebno da ovom izazovu odgovorimo na najbolji mogući način”, kazao je ministar Beroš zahvalivši pripadnicima Hrvatske vojske na brzoj reakciji zahvaljujući kojoj je kamp dobio nove sposobnosti.

Foto: MORH / J. Kopi

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Trump: Prosvjednike će dočekati ‘najopasniji psi’ ako prijeđu ogradu Bijele kuće

Objavljeno

na

Objavio

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je rekao prosvjednicima da bi smrt crnog muškarca koji je umro nakon što mu je bijeli policajac vrat prikliještio koljenom, mogla biti “dočekana s najopasnijim psima  i najopasnijim oružjem koje sam vidio” ako prijeđu ogradu Bijele kuće.

U nizu objava ana Twitteru Trump je također pozvao svoje pristaše da se okupe ispred zgrade izvršene vlasti, rekavši, “VEČERAS JE, KOLIKO RAZUMIJEM, MAGA VEČER U BIJELOJ KUĆI???”. MAGA je skraćenica Trumpova slogana: “Make America Great Again”, odnosno “Učinimo Ameriku ponovno velikom”.

Smrt Georgea Floyda koja se dogodila u ponedjeljak u Minneapolisu pokrenula je prosvjede, neke od njih nasilne, u mnogim gradovima diljem zemlje, uključujući i one u Washingtonu u petak.

Bijela kuća je bila privremeno zatvorena dok su se stotine ljudi okupljaju tijekom podneva okupljale preko puta na trgu Lafayette.

Nakon što su otišli u prosvjednoj povorci, prosvjednici su se kasnije opet okupili, a video snimke su pokazale naguravanje između policajaca i prosvjednika koji su se razišli u subotu rano ujutro.

Trump je pohvalio pripadnike američke tajne službe koji čuvaju Bijelu kuću rekavši da su bili “vrlo hladnokrvni”. “Bio sam unutra, pratio svaki pokret, i nisam se mogao osjećati sigurnije.”

“Velika gomila, profesionalno organizirana, no nitko nije došao blizu ograde. Da jesu, bili bi dočekani s najopasnijim psima i najopasniim oružjem”, rekao je. “Mnogi tajni agenti samo čekaju taj korak.”

Trump je optužio gradonačelnicu Washington D.C.-a, Muriel Bowser, zato što je odbila poslati policiju koja bi pomogla tajnim službama, iako je Washington Post izvijestio da su gradski policajci pomogli kontrolirati kasnije okupljanje.

Ured gradonačelnice i policije Washington D.C.-a nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

U petak, nakon upozorenja i osude demokrata, Trump je s Twittera povukao komentar da “pljačka vodi ubojstvu” sugerirajući da bi se moglo pucati na prosvjednike koji su krenuli pljačkati. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Milanović odgovorio Šeksu: Možda bi netko mogao pokrenuti i istragu o zločinima u Osijeku

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Na izjave Vladimira Šeksa da se zbog ponašanja predsjednika prema Danu državnosti treba pokrenuti proces njegova opoziva, predsjednik Zoran Milanović je odgovorio “neka pokrene”.

– Za gospodina Šeksa, kodno ime Sova, nitko nikad nije glasao. On je jedan od vrlo negativnih likova Hrvatske zadnjih 30 godina, iza njega je ostao jedan vrlo teško izbrisiv institucionalni bestrag. I neka pokrene. Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata – ustvrdio je Milanović.

Dodao je i da je ovaj sastav Hrvatskog sabora o ovom prazniku tako odlučio samo zbog izbora.

– To radiš jer možeš. Kupio si glasove žetonima. Doći će netko drugi i nadam se da će biti razuman i da neće tjerati svoju volju i odabrati nešto što smeta polovici hrvatskog naroda. To se tako ne radi – rekao je Milanović.

Komentar uredništva Kamenjar.com:

25. lipnja je SKH-SDP prvo odbio glasati za samostalnost odnosno za ono za što je ogromna većina hrvatskog naroda glasala na referendumu 1991. nudeći svoj prijedlog deklaracije po kojem bi se uz razdruživanje odmah pokrenulo i udruživanje s onim republikama koje to žele.  ( https://www.youtube.com/watch?v=6edOi0N_-H0 )

Pošto je saborska većina kojom je dominirao HDZ odbila ovakav prijedlog i dala na glasovanje prijedlog o punoj samostalnosti, dio zastupnika SKH-SDP-a, poglavito onih srpske nacionalnosti, bježi iz Sabora da ne bi digle ruke za hrvatsku neovisnost.

Dio zastupnika SKH-SDP-a na čelu s Račanom ipak ostaje i glasa za prijedlog. Na izborima 1992. godine SKH-SDP dobija 5% glasova a razlog tako slabom rezultatu je upravo njihovo ponašanje na datum 25. lipnja 1991. kojeg Milanović gura a bolje bi bilo da ga ne spominje jer je taj datum upravo sraman za partiju koja ga je proizvela.

Zaključak: 30. svibnja je najbolji datum za Dan državnosti. Tog dana ustrojen je prvi višestranački Sabor izabran na prvim slobodnim i demokratskim izborima u Hrvatskoj, pa se time osim državnosti odaje i nužna počast demokraciji, višestranačju i političkom pluralizmu nasuprot do tada vladajućeg komunističkog totalitarizma.

A što se tiče državnosti nove mlade hrvatske države, ona je počela upravo 30. svibnja upravo konstituiranjem tog saziva sabora koji je donio sve ključne odluke koje su dovele do hrvatske neovisnosti a to su redom:

22. prosinca 1990. novi Ustav Republike Hrvatske
Travanj 1991. Raspisivanje odluke o održavanju referenduma o samostalnosti RH
25. lipnja 1991. Donošenje saborske deklaracije o neovisnosti RH
8. listopada 1991. Odluka o razdruživanju s ostalim republikama koje su tvorile bivšu SFRJ.  (P.N.)

Vladimir Šeks: Treba pokrenuti proces opoziva predsjednika Milanovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari