Connect with us

Događaji

Ministri na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima

Objavljeno

on

Ilustracija/arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovat će, kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Ministar Medved upalit će svijeću kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na Grobnici narodnih heroja, na grobu Brune Bušića, kod Spomen-obilježja hrvatskim žrtvama Bleiburga i križnih putova te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovat će na obilježavanju u Macelju na grobnici uz Spomen – crkvu Muke Isusove uz obraćanje predstavnika Udruge Macelj 1945. te polaganje vijenaca i paljenje svijeća, a potom kod križa u Lepoj Bukvi, gdje će se ministar Božinović prigodno obratiti prisutnima te zapaliti svijeće u spomen stradalima. Nakon obilaska lokacije Križanov jarek komemoracija će završiti Svetom misom koja će se za Maceljske mučenike, žrtve komunističkog poraća 1945. godine, služiti s početkom u 12 sati u Župnoj crkvi Navještenja BDM u Klanjcu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković položit će vijenac i zapaliti svijeću u 10 sati kod Spomen ploče Vlade Republike Hrvatske i zatočenika logora na otoku Sveti Grgur, a u 11 sati kod Spomen ploče Vlade Republike Hrvatske na Golom otoku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR