Connect with us

Hrvatska

Ministrica Brnjac: Hrvatska nastavlja raditi na tome da ostane sigurna

Objavljeno

-

Hrvatska je po podacima stranih instituta najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu, a i novim će mjerama nastaviti raditi na tome da ostane sigurna, izjavila je u četvrtak nakon sjednice Vlade ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Iznijela je da je danas u Hrvatskoj 856 tisuća turista, što po njoj također potvrđuje činjenicu da je Hrvatska sigurna destinacija.

Na pitanje novinara je li dodatne mjere za britanske i ruske turiste trebalo možda uvesti ranije, jer da je Britanaca, po riječima novinara, sada puna obala, ministrica je odgovorila da ih nije puna obala i da sada počinju dolaziti letovi uvodi nekoliko linija iz UK, a ići će i nove odluke.

“Mi smo (Ministarstvo) kao što znate predlagali te mjere i epidemiolozima i stožeru i drago mi je da su prihvaćene, jer je to još jedan dodatni osigurač za nas u Hrvatskoj i naše goste”, kazala je ministrica.

Pitali su je i brine li da bi sezona mogla završiti ranije nego bi trebala, na što je odgovorila da to svakoga brine, pogotovo imamo li na umu da se od 15. srpnja od 15. kolovoza ostvari oko 35 posto od godišnjeg turističkog prometa.

Ocijenila je da su sadašnje brojke u turizmu “stvarno dobre”.

“S brojkama u srpnju možemo biti zadovoljni kad ih usporedimo sa srpnjem 2019., znali da smo sve dobro pripremili za ovu sezonu, trenutno smo i najbolji na Mediteranu po incidenciji i trebamo učiniti sve da to i zadržimo”, poručila je ministrica, još jednom pozvavši na odgovornost, posebno u organiziranju događaja.

Za putnike pa i turiste koji u Hrvatsku dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstava, Ruske Federacije i Cipra kao dodatna mjera od 26. srpnja se uvodi negativan test na covid-19, bez obzira jesu li putnici cijepljeni ili su preboljeli covid-19, najavili su jučer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Zbog uočenog da su najveći brojevi slučajeva u četiri dalmatinske županije, koje su sve turističke destinacije, premijer Andrej Plenković sa sjednice Vlade u četvrtak je pak najavio da će Stožer u tom djelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se limitirala mogućnost širenja zaraze, kontrolirali događaje s većim brojem ljudi tj. veća okupljanja te izbjegli rizike, smanjili dinamiku zaraze i omogućili održavanje turističke sezone. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas