Connect with us

Gospodarstvo

Ministrica Brnjac: Ostvareno oko 70 posto turističkog prometa iz 2019.

Objavljeno

-

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u četvrtak da je od početka godine do danas u Hrvatskoj ostvareno 76 milijuna turističkih noćenja što je oko 70 posto turističkog prometa iz istog razdoblja 2019., te da zasad nema otkazivanja rezervacija za ostatak rujna i posezonu.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, ministrica Brnjac je rekla da je u Hrvatskoj trenutačno 410 tisuća turista, jednako kao u isto vrijeme 2019. godine.

Kaže da za sada nema otkaza rezervacija, što pripisuje standardiziranim postupcima pri putovanjima uz covid potvrde i cijepljenje.

Rekla je i da sezonom možemo biti zadovoljni, jer je cilj bio ostvariti oko 60 posto ukupnog turističkog prometa iz 2019., a s današnjim se danom došlo na oko 70 posto.

“Još je bolja situacija kada se pogledaju podaci fiskaliziranih računa čija je vrijednost za sada, samo u dosadašnjem dijelu rujna, za 33 posto veća nego u isto vrijeme 2019.”, naglasila je ministrica.

Na pitanje novinara da komentira medijske objave oko incidenta u Dubrovniku prije dvije godine s tzv. nazi-klubom, u kojemu je jedna poznata glumica iz svijeta boraveći u Dubrovniku tada doživjela, kako je sama opisala, a mediji prenijeli, rasističke i druge uvrede, te je li se po tom pitanju čula s gradonačelnikom Dubrovnika Frankovićem koji je na to reagirao pismom toj glumici, ministrica je kazala da se nije čula s njime.

“To je u svakom slučaju nedopustivo”, poručila je ministrica Brnjac. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas