Connect with us

Kultura

Ministrica kulture RH dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Published

on

Ured za informiranje HKD Napredak Sarajevo danas je izdao priopćenje u kojem izvještava javnost o sastanku ministrice kulture Republike Hrvatske dr. sc. Nine Obuljen Koržinek s  izaslanstvom Hrvatskog kulturnog društva Napredak kojega je predvodio novi predsjednik dr. sc. Nikola Čiča.

Pored predsjednika Čiče izaslanstvo su činili dopredsjednici prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Miroslav Landeka te Dragana Radić Poljo, šefica Stručne službe HKD Napredak.

U Priopćenju, između ostaloga stoji, kako se predsjednik Čiča zahvalio  na prijemu i upoznao ministricu s poviješću, radom i djelovanjem Napretka:

“Zatim se govorilo o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka. Naglašena je napose i važnost rada Napretka u Republici Hrvatskoj  od Zagreba i Splita do Zadra i Dubrovnika ali i u Bosni i Hercegovini gdje je Napredak vrlo aktivan u promociji kulture i stipendiranju studenata te djelovanju Napretka u Crnoj Gori.

Napredak će nastaviti njegovati svoj identitet, kulturu i tradiciju, naglašeno je tijekom sastanka. Ministrica je čestitala novoizabranom predsjedniku i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak poželjela im je puno uspjeha u budućem radu i promoviranju kulture, te iskazala potporu projektima Napretka kako kroz Ministarstvo kulture tako i prije svega kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske”, stoji u Priopćenju za javnost kojega smo dobili iz Ureda za informiranje HKD Napredak.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari