Connect with us

Reagiranja

Ministrica odgovorila Predsjednici: Ostajemo pri tom stavu, žao nam je da nervoza dolazi s Pantovčaka

Published

on

Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić osvrnula se na jučerašnje izjave predsjednice Grabar-Kitarović kako se ministarstvo “mora zbrojiti“.

‘Prvo u ime MVEP – ono je odradilo sve kako treba. Ja, kao osoba koja ga vodi i ima uvid, tvrdim da je odrađen odličan posao tijekom pregovora. MVEP je i dosljedan u svom stavu kad su u pitanju migracije.

Žao nam je da vidimo da nervoza dolazi s Pantovčaka. Što je prijeporno predsjednici države, to bi bilo važno znati. To je dokument kojim se pokušava urediti pitanje migracija, i unutar toga – regularnih migracija. To je pokušaj da se uređene, regularne migracije, da kad se s njima budemo mogli nositi lakše, da se migrantski pritisci smanje.

Mislimo da se radi o važnom dokumentu, koji nije sporazum i koji se ne potpisuje. Nije pravno obvezujuć. Svaka država ima suvereno pravo uređivati pitanje migracija. Dokument samo može pridonijeti’, kazala je Pejčinović Burić.

Predsjednica je jučer, podsjetimo, oštro napala Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jer, po njenim riječima, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada, kaže, izaziva prijepore.

Kolinda Grabar-Kitarović oštro na MVEP: Marakeška deklaracija je umjetno stvoreno pitanje

 

 

Nije svaki stranac dobri Samaritanac

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari