Connect with us

Vijesti

Ministrica turizma Nikolina Brnjac pozitivna na koronu

Published

on

Foto: Hina

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus. Ministrica je danas osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.

Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa.

Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati, piše Jutarnji List.

S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac.

Tijekom cijelog trajanja sastanka svi sudionici nosili su zaštitne maske. Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od 2 metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari