Connect with us

Kronika

Ministrica Žalac: ‘Premijeru Plenkoviću ponudila sam mandat na raspolaganje’

Objavljeno

-

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dala je mandat na raspolaganje nakon što je u subotu sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđena djevojčica. Vozila je bez valjane vozačke dozvole i udarila djevojčicu.

“Jako sam potresena, ne znam što da kažem. Nisam ni znala da mi je istekla to me ne opravdava”, kazala je ministrica u suzama. Pokazala je vozačku dozvolu. “Premijeru sam u subotu, ponudila svoju ostavku, jutros sam mandat dala na raspolaganje”, rekla je.

“Ispričavam se hrvatskoj javnosti”, rekla je. “Vozila sam 30 na sat, dobro znam tu ulicu. Sad se to dogodilo meni, jednostavno sam u stanju šoka. Najvažnije mi je da je malena dobro”, kazala je. “Razgovarala sam s predsjednikom Vlade i podnijela ostavku odmah kada je trajao očevid”, rekla je Žalac. “Dala sam jutros mandat na raspolaganje i sve je u njegovim rukama”, dodala je.

Ministrica Žalac izrazila žaljenje zbog nesreće i ispričala se jer nije produžila vozačku

“Kolegica Žalac i privatno i poslovno odgovorna je osoba i zauzet će određeni stav. Svjesna što se dogodilo, ministrica Žalac brine o djetetu, a nakon toga i oko političkih reperkusija. Ja sam za to da se nakon kvalitetne analize i policijskog izvješća vidi što dalje”, rekao je ministar Darko Horvat.

Na pitanje treba li ministar dati ostavku ako prekrši zakon, Horvat kaže: “Odgovorni smo i sve ono što radimo mora biti predstavljeno javnosti. Nakon kvalitetne analize ministrica i premijer obratit će se javnosti”.

“Tko je bez grijeha neka prvi baci kamen”, rekao je Horvat.

Nesreća se svakome može dogoditi, rekao je Kujundžić, dodavši da ministrica Žalac ne bi trebala podnijeti ostavku. Što se tiče činjenice da je ministrica vozila bez valjane vozačke dozvole, Kujundžić je rekao da je to “samo formalni propust”, javlja N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas