Connect with us

Politika

Ministricu Ninu Obuljen u svom timu htjeli su i Milanović i Josipović

Objavljeno

on

Nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek vjerojatno je jedina ministrica iz Vlade Andreja Plenkovića koju bi u svojim redovima rado vidjeli i u opoziciji.

Ovog ljeta kada se na Iblerovu trgu slagala križaljka potencijalnih ministara, na stol predsjednika SDP-a Zorana Milanovića stigao je i prijedlog o Nini Obuljen za ministricu kulture.

Kako doznaje Večernji u SDP-u, Milanoviću su, kao nasljednicu Zlatka Hasanbegovića, Ninu Obuljen Koržinek predložili ugledni kulturnjaci s kojima je SDP kontaktirao za vrijeme izborne kampanje.

“Istina je da su nam nezavisni kulturnjaci dali nekoliko imena onih koje oni vide kao dobrog ministra kulture i među njima je bilo ime i Nine Obuljen. Dakle, ona nije bila kandidat ljevice, nego prijedlog tih kulturnjaka od kojih smo tražili prijedloge osoba koje bi, po njima, bile prihvatljive i ljevici i desnici”, kaže član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Upravo je Hajdaš Dončić bio među onim SDP-ovcima koji su u SDP-u zagovarali ideju da se, nakon Hasanbegovića, za potencijalnog ministra kulture predloži netko prihvatljiv što široj javnosti, tko bi smirio situaciju nakon žestokog skretanja udesno.

Milanović se, navodno, na kraju ipak odlučio za Bojana Glavaševića.

I dok Milanović s Obuljen Koržinek nije ni obavio razgovor s obzirom na to da je bila tek jedna od ideja, bivši predsjednik Ivo Josipović, doznaje Večernji, zvao ju je u svoj najuži tim brzo nakon što je stigao na Pantovčak i nudio joj neki oblik suradnje. Nina Obuljen Koržinek to je, čini se, odbila. Tada je još uvijek bila pomoćnica HDZ-ovu ministru kulture Boži Biškupiću kojeg, kažu upućeni, izrazito cijeni i kojeg je doživljavala kao svog mentora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR