Connect with us

Politički rentgen

Ministru Tomi Medvedu pao je vrući krumpir u krilo!

Objavljeno

on

Ustrojen je novi krizni stožer za upravljanje razmjerima tragedije koja je pogodila Banovinu, a vlada Republike Hrvatske je za vodeću osobu kriznog stožera imenovala potpredsjednika Hrvatske vlade i ministra branitelja Tomu Medveda.

Ne zna se pouzdano, jesu li krizni stožer i Tomo Medved kao prvi čovjek stožera imenovani isključivo radi strateškog promišljanja Vlade Republike Hrvatske, je li to bila zajednička inicijativa Banskih dvora i Pantovčaka, ili je to ideja predsjednika Zorana Milanovića.

Plenković: ‘Proglašavamo katastrofu‘

Naime, Zoran Milanović je u razgovoru za N1 televiziju, koji se dogodio prije vladinog sazivanja video konferencije na tu temu, otvoreno tražio od Plenkovića da proglasi katastrofu i da imenuje osobu koja će biti odgovorna naciji i politici za upravljanje katastrofom.

Bio je vrlo uvjerljiv i odriješit kao pravi šef države! Tom je prigodom, u toj emisiji, Milanović za tu dužnost nominirao upravo ministra Tomu Medveda. U večernjim satima tog dana bili smo svjedoci da se dogodilo upravo ono što je Milanović javno od Plenkovića tražio, uz napomenu da je u jutarnjim satima Milanović obavio telefonske konzultacije s Plenkovićem.

Ministrica Vučković odgovorila Milanoviću: Vlada radi sve što treba raditi

Čini se da su se ipak dogovorili, jedino što je čudno je to, da u skladu s diplomatskom pristojnošću nije običaj iznositi detalje telefonskih konzultacija dvojice predsjednika, pa je stvoren dojam da je u ovoj situaciji zamijenjena uloga, da Milanović kreira, a Plenković postaje puki izvršitelj njegovih kreacija.

Kako bilo da bilo, stožer je ustrojen, Tomo Medved je dobio ulogu glavnog odgovornog i za mogući uspjeh i za mogući neuspjeh svoje nove misije i s time je dobio ogromne ovlasti, ali i još veće obveze uz činjenicu da će svake sekunde biti pod povećalom medija i javnosti i pitat će ga se za svaki utrošen čavao u obnovi Banovine koja slijedi.

Danas su na površinu isplivali kosturi iz ormara obnove toga kraja poslije Domovinskog rata i došlo se do nevjerojatnih otkrića. Gotovo ni jedna kuća obnovljena sredstvima poreznih obveznika Republike Hrvatske nakon rata nije obnovljena prema minimumu protupotresnih standarda, tako da u noseću konstrukciju tih kuća nije ugrađen ni gram armirano-betonskog željeza. Da je to učinjeno, stručnjaci tvrde, od obnovljenih kuća nakon Domovinskog rata ne bi se urušila ni jedna pod naletom potresa ove snage. Čini se da su ove kuće bile obnovljene tako da ih je mogao srušiti nalet malo ozbiljnije oluje!?

Dakle, ministar Tomo Medved kao medvjed ulazi među vučje čopore, jer iz mnogih iskustava, a jedno je bilo i iskustva Gunje u vrijeme Milanovićeve vladavine, znamo da ni jedna takva ili slična akcija nije mogla završiti bez „pasa rata“, bez onih koji su u tragedijama direktno materijalno profitirali u milijunima kuna, do onih koji već nekoliko dana ovu tešku tragediju koriste u najniže politikantske strasti.

Čini se da su to sve tamne sjene i naslijeđa iz globalne pljačke koja se događala u vrijeme dok su ljudi pogibali i davali dijelove svog tijela za Hrvatsku. Sa žalošću moram istaknuti, Hrvatskoj je osim proglašenja katastrofe, osim imenovanja čelnog čovjeka kriznog stožera, potreban klasičan „prijeki sud“ i „streljački vod“ koji će kažnjavati sve one koji nemilice koriste katastrofu radi svojih mizernih probitaka.

Narod je konsterniran i ogorčen pod naletom negativne kampanje dok obnova Banovine još nije mogla ni početi! Narod je doslovno zatrpan izjavama javnih osoba, pa čak i invalida Domovinskog rata, jer se šalju apriorne poruke da su ministar Medved i Plenković „majmuni“ i „notorni lažljivci“ koji neće nikada obnoviti ni Banovinu ni Zagreb. Unaprijed se ministra Medveda etiketira kao razbojnika, dok još nije zakopao ni prvu lopatu, dok još nije bio ni imenovan za tako važnu i odgovornu funkciju šefa kriznog stožera u okolnostima proglašene katastrofe. Zašto se baš njega unaprijed napadalo, kao da se još prije tri dana znalo da će upravo on rukovoditi ovom krizom? Zašto baš generala i branitelja? Što ga tek čeka dok se Hrvatska usred katastrofa i boleština dodatno valja u moru blata spinova i lažnih vijesti odaslanih iz usta lažnih proroka i Mesija? Što ga čeka kada svjedočimo javnim istupima poznatih osoba koje javno nastupaju bez ikakvih skrupula ili odgovornosti za izgovorenu javnu riječ. Je li moguće da je komadić političkog boda važniji od svake etike i morala?

U Hrvatskoj je čini se sve moguće i zbog toga mislim da je ministru Tomi Medvedu pao vrući krumpir u krilo. Može uspjeti jedino ako se postavi strogo generalski i na raspolaganje dobije obavještajne i represivne resurse koji će prevenirati pljačkaše, profitere i lažne proroke. Naravno, u tom segmentu bi morao imati afirmativne medije koji će objektivno izvještavati. U javnosti je stvoren dojam da HDZ kontrolira mainstream, a zapravo svjedočimo da je to „kontrola“ koju bi mogli nazvati samoubilačkom. U katastrofama se mogu privremeno suspendirati neka demokratska prava i obuzdati potencijalne nacionalne veleizdajnike koji već danas u mogućoj uspješnoj obnovi Zagreba i Banovine vide isključivo svoju političku tragediju. Dakle, bolje je da propadne cijela Hrvatska samo da se sruši HDZ!? Takvi čini se javno zazivaju nove potrese, nove smrtonosne bolesti i nadaju se da ću u tom lovu u mutnom postići svoje nezajažljive političke ambicije.

Potpredsjednik Hrvatske vlade i ministar branitelja Tomo Medved, bit će ili pukovnik ili pokojnik, a mnogi bi željeli njegovu glavu na pladnju, trajno umirovljenje ili nečastan otpust. A Juda je u Hrvatskoj uvijek bilo i bit će! „Crnih labudova“ u HDZ-u također! S tim poznatim i nepoznatim vjetrenjačama Medved se može boriti jedino poštenjem, transparentnošću i čvrstom rukom generala i branitelja iz Domovinskog rata. Tomo Medved se ponovo treba pretvoriti u Tigra, uz napomenu da ponovo mora imati tigrove uz sebe!

Kazimir Mikašek-Kazo

Zoran Milanović: Mora se proglasiti katastrofa i reći tko je tu glavni

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari