‘Šminkanje’ Pecare: 6.000 novih stolica, natkrivanje tribine i besplatan internet za publiku

  4

  Uprava Nogometnog kluba Široki Brijeg ovog ljeta odlučila je ‘zasukati rukave’ i baciti se na posao vezan za preuređenje stadiona Pecara koji bi ”ušminkan” trebao dočekati prvo pretkolo Europske lige. 

  stadion-pecara-1125
  Stadion ‘Pecara’ u Širokom Brijegu

  Radovi na travnjaku, tribinama te uređenje prostora okolo stadiona koštat će oko 200.000 eura. Drenaža i najmoderniji sustav navodnjavanja postavljen je prije nešto više od mjesec dana te se iz kluba nadaju da kiša od sljedeće sezone neće stvarati puno problema travnjaku, a time i igračima. Od kuda početi, mnogo toga se odradilo na Pecari, a veliki posao tek slijedi. 6.000 tisuća starih stolica zamijenit će se novima, a jedino VIP loža ostaje ista.

  Stolice kao na Marakani

  ”Stolice se proizvode u Turskoj, što se tiče izgleda bit će identične kao na beogradskoj Marakani, no naravno druge boje. Bit će za nijansu veće od starih, ali puno ugodnije. Pecara je već trebala zasjati u novom ruhu, no isporuka kasni već mjesec dana, a tijekom ovog tjedna očekuje se njihov konačan dolazak,” potvrdili su čelnici NK Široki Brijeg za portal Jabuka.tv Na sjevernoj tribini prevladavat će, kao i dosadašnjih godina, plava boja, a novost je ta da će dužinom cijele tribine biti natpis bijelim stolicama ‘NK Široki Brijeg’, a naknadno će na istočnoj tribini također bijelim stolicama biti ispisano ime generalnog sponzora kluba ‘Mepas’.

  Moderan video nadzor, besplatan bežični internet za publiku i nove press lože

  Već krajem prethodne sezone na istočnoj tribini izgrađena je kabina za televizijske i radijske komentatore. Tako sada Pecara ima novu kabinu na istoku te onu otprije na jugu. Rad novinarima bit će uvelike olakšan jer je na jugu jedan dio mjesta za publiku prenamijenjen za novinare kojima je osiguran izvor električne energije, utor za internet te bežični internet koji će biti zaštićen lozinkom. Pecara će vjerojatno biti jedini ili pak jedan od rijetkih stadiona u BiH koji će biti pokriven besplatnim bežičnim internetom za svu publiku za vrijeme svake utakmice. A upravo ova publika neće moći ući na stadion bez da ih ne snimi jedna od deset kamera postavljenih na sve ulaze i prilaze stadionu, a zahvaljujući suvremenoj opremi uživo u kontrolnoj prostoriji moći će se pratiti ponašanje navijača, a izgrednike bi se trebalo otkriti, sudeći prema onome što smo vidjeli, i prije završetka utakmice. A u skoroj budućnosti planirano je postavljanje brojača gledatelja na sve ulaze, pojasnili su iz Uprave NK Široki Brijeg za portal Jabuka.tv

  Sjever dobiva krov

  Sljedeći ‘veliki zalogaj’ za čelnike ‘Plavo-bijelih’ bit će postavljanje krova dužinom cijele sjeverne tribine. Već godinama se o ovome samo pričalo, postojali su i gotovi nacrti, no čekao se pravi trenutak. Točan datum početka radova na postavljanju krova još se ne zna, ali u razgovoru za portal Jabuka.tv potvrdili su da će se to dogoditi veoma brzo.

  NK Široki Brijeg – primjer stabilnog kluba

  Iako se u javnosti neki potezi zamjeraju, Uprava NK Široki Brijeg pametno raspolaže sredstvima, ne srlja u nepotrebne dugove, a kako su nam i sami rekli, ne duguju niti jednu marku poreza državi što je raritet u Bosni i Hercegovini, a dobrim financijskim planom i zahvaljujući prodaji Marića u Dinamo i Špikića u Rijeku klub s Pecare osigurao je proračunska sredstva za sljedeće dvije sezone! S obzirom da ima najjaču omladinsku školu u državi, jedinstveni trening kamp na Mostarskom blatu, jedanaestu godinu zaredom će igrati u Europi, moderan stadion, a sve to bez ikakve financijske potpore iz državnih, županijskih i općinskih sredstava, NK Široki Brijeg zaslužuje ‘kapu do poda’.

  pecara_stadion_radovi_1

  Nova kabina za televizijske i radijske komentatore na istočnoj tribini pecara_stadion_radovi_2

  Nove press lože, a uskoro nove i proširene klupe za rezervne igrače na južnoj tribini pecara_stadion_radovi_3

  Drenaža i najmoderniji sustav navodnjavanja postavljen je prije nekoliko tjedana na Pecari pecara_stadion_radovi_4

   

  pecara_stadion_radovi_5

  Sjeverna tribina stadiona Pecara  Stolice u VIP loži bit će naknadno promijenjene pecara_stadion_radovi_6

  pecara_stadion_radovi_7

  Nova press loža na južnoj tribini s osiguranim izvorom električne energije i žičanim, a i bežičnim internetom za sve akreditirane novinare  Na sjevernoj tribini bijelim slovima bit će ispisan natpis ‘NK Široki Brijeg’ pecara_stadion_radovi_8

  pecara_stadion_radovi_9

  Istočna tribina  Radni prostor za novinare u sklopu južne tribine pecara_stadion_radovi_10

  Dvije prostorije podno južne tribine za 60 novinara pecara_stadion_radovi_natpis

  Ovako će uskoro izgledati sjeverna i istočna tribina

  jabuka.tv/Foto: Domagoj Ledić/kamenjar.com

  facebook komentari

  • peppermintt

   Široki Široki teče našim venama
   tu na brigu moj je dom
   Široki u srcu mom….

   Bravo Široki 🙂

  • peppermintt

   Široki Široki teče našim venama
   tu na brigu moj je dom
   Široki u srcu mom….

   Bravo Široki 🙂

  • Pecara

   Lijep stadion. Lijepa panorama, sviđa mi se

  • Pecara

   Lijep stadion. Lijepa panorama, sviđa mi se