Connect with us

Politika

MIP odbio Karamarkov zahtjev da se ukine imunitet Petrovu i Bulju

Published

on

Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbilo je zahtjev bivšega prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se ukine imunitet predsjedniku Sabora i šefu Mosta Boži Petrovu i saborskom zastupniku te stranke Miri Bulju zbog njegove privatne tužbe za klevetu.

Tužio ih je zbog izjava danih 27. kolovoza 2016. u Zadru, a u kojima su naveli da je “Karamarko smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama”, odnosno da su “to političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale”, držeći da su time iznijeli neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu.

Karamarko traži da se Petrovu i Bulju ukine imunitet kako bi se protiv njih pokrenuo kazneni postupak. No, praksa Povjerenstva je da se na temelju privatne tužbe imunitet ne ukida.

Miro Bulj (Most) pozvao je Povjerenstvo da mu skine imunitet i da mu se sudi, jer je, kaže, došlo vrijeme da se netko osudi za sve pljačke u Hrvatskoj.

Bit ću ponosan ako me osude, to će biti u interesu Hrvatske, jer će se tada moći braniti pred međunarodnim sudovima, ustvrdio je Bulj.

Cijenim Vašu hrabrost, no ovo nije pitanje osobe, odgovorio mu je predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ) i ponovio kako Povjerenstvo neće mijenjati dosadašnju praksu, jer bi time izgubili sustav građen godinama, a koji je dobio visoke ocijene stručnjaka.

Ivan Pernar (AD) misli drugačije, smatra da Bulju treba skinuti imunitet jer je “vrijeme za obračun s kriminalom”. Protiv je skidanja imuniteta Petrovu, kaže da ga poštuje kao predsjednika Sabora, a optužbu protiv njega naziva “čistom konstrukcijom koja nema veze s pameću”.

Ovdje se vidi paradoks vladajućih, partneri se optužuju za kriminal, a surađuju u vlasti, članovi Mosta optužuju bivšeg predsjednika i još uvijek člana HDZ-a za kriminal i korupciju, a i dalje podržavaju tu stranku, ustvrdio je Gordan Maras (SDP).

Iznerviralo je to Bulja koji mu je uzvratio pitanjem: “A vi ste, ka’, puno bolji?”.
“Ajde reci, ako možeš, da sam ja kriminalac”, odgovorio mu je Maras.
Možda Vas neće optužiti za kriminal, ali ste bili kriminalno loš ministar koji nije napravio ništa u svom resoru, poručio mu je Tušek, prenosi HRT

Mostov Miroslav Šimić poziva Povjerenstvo da se drži dosadašnje prakse, a Karamarkovu tužbu naziva “privatnim pokušajem da se politički rehabilitira”.
Marasu je rekao da ga “boli glava” što Most ne surađuje sa SDP-om, te da ne može prežaliti što više nije ministar. Maras zaboravlja na odnos Zorana Milanovića i Slavka Linića koji su se također prozivali za kriminal, napomenuo je Tomislav Klarić (HDZ).

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari