Pratite nas

Gluposti

Mirando Mrsić: Mene i suprugu želi se kompromitirati

Objavljeno

na

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić (SDP) reagirao je u srijedu na, kako tvrdi, zlonamjerne i neistinite informacije koje su se pojavile u medijima i kojima se njega i njegovu suprugu želi kompromitirati vezano uz dug tvrtke Shire d.o.o. Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

“Proteklih su dana u medije plasirane brojne zlonamjerne i neistinite informacije kojima se mene, a osobito moju suprugu, želi kompromitirati i uvući u umjetno konstruiranu aferu. Stoga, ovim putem želim demantirati iznesene neistine i razjasniti situaciju”, piše Mrsić i navodi kako je poslovni odnos između HZZO-a i multinacionalne farmaceutske kompanije koja se spominje u medijskim objavama zasnovan 2010. godine, u razdoblju kada je njegova supruga preko svoje tadašnje tvrtke bila samo zastupnik predmetnog stranog proizvođača lijekova. Stoga, smatra Mrsić, ne postoji ni jedan opravdan argument da se taj poslovni odnos veže uz nju osobno ili mene.

“U dopisu, koji je plasiran u medije i dostupan javnosti, jasno je navedeno kako se spomenuti poslovni odnos i sve što iz njega proizlazi odnosi na spomenutu farmaceutsku kompaniju”, tvrdi Mrsić te ocjenjuje zabrinjavajućim da se dokumenti koji su dio povjerljive poslovne prepiske uopće plasiraju u medije, a sve, kako ocjenjuje, u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova i nanošenja štete njemu i njegovoj obitelji.

“Vjerujem da će dvije strane riješiti sva otvorena pitanja na obostrano zadovoljstvo, a kako se radi o velikim sustavima ne vidim niti rizik da itko bude oštećen”, zaključuje Mrsić u pismu.

HZZO je krajem rujna podnio Fini prijedlog za ovrhom nad tvrtkom Shire d.o.o u cjelovitom iznosu duga od 10,6 milijuna kuna, izjavio je v.d. ravnatelja Zavoda Fedor Dorčić. Riječ je o dugu koji HZZO-u duguje bivša tvrtka Dijane Šucbah Mrsić, supruge člana Predsjedništva SDP-a Miranda Mrsića. Tvrtka Shire d.o.o. (donedavno Solpharm), koju je Šucbah Mrsić lani prodala multinacionalnoj kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd., još od 2012. HZZO-u duguje više od 10,6 milijuna kuna.

Dorčić je potvrdio skoru mogućnost zastare cijeloga predmeta, te poručio da će poduzeti sve da se to spriječi i barem dio potraživanja naplati. HZZO je pokrenuo pravni postupak i nije išao ni na kakve nagodbe sa Shireom jer, kaže Dorčić, u ovom trenutku prijedlog nagodbe ne obuhvaća iznos koji bi ih zadovoljio.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Član benda Dubioza kolektiv “otkrio” zašto je podizao tri prsta u Šibeniku

Objavljeno

na

Objavio

U  Šibeniku 2018. godina dočekana je s pjesmom poznatog bosanskohercekovačkog sastava Dubioza kolektiv, ipak, sve je pokvarila jedna fotografija na kojoj Bruno Jakubović drži podignuta tri prsta

Brano Jakubović iz benda Dubioza kolektiv dizao je tri prsta u Šibeniku, a sada je dao i “objašnjenje”:

”Ovih dana se na nekoliko portala pojavila slika na kojoj jedan od članova Dubioza kolektiva pokazuje tri prsta u Šibeniku. Pošto su to bili moji prsti, a vidim da se neki ljudi jako nerviraju, odlučio sam da napišem par rečenica o tome jer me do sada niko nije ništa pitao, a i što bi, kada tri prsta uvijek samo jedno znače.

Priznajem, jesam, podigao sam tri prsta, usred Šibenika. Zašto sam to uradio?

Odgovor, nažalost, neće biti nimalo seksi za dalju raspravu.

Podigao sam tri sporna prsta da bih odgovorio na pitanje jednog od naših tehničara, koji je iza kamere u prolazu pitao: “U koliko sati idemo u hotel?”

Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima “normalizam”, u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto…. I sve je OK dok nisi pakšu.

Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u 2, a ne u 3 sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu?

Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže.

A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u 1 iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobićemo dodatni sat spavanja”.

Brano Jakubović

 

Hrvoje Zekanović: Skandal – Tri prsta u Šibeniku!!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

Mesić u NU2 – ‘Besmislice su da sam surađivao s UDB-om’

Objavljeno

na

Objavio

Gost emisije Nedjeljom u dva na HRT-u je bio, najveći veleizdajnik u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti, Stjepan Mesić.

Sve Mesićeve laži, koje je i danas ponovio kod Ace, smo već demanirali u opširnoj analizi  Porcija Mesićevih laži za Badnjak 1. i 2. dio.

“Mesić je donedavno govorio kako su svi oni koji su ušli u Jasenovac bili spašeni. Trenutno kod Stankovića drobi o tome kako mu je cijela ženina obitelj ubijena u Jasenovcu. Znači, za predsjednika države u dva mandata izabran je tip kojem je ubijanje cijele obitelji njegove žene spas. Zvuči kao loš vic. Stankoviću to nije čudno, jer logika se može i mora isključiti kad dolaze Mesić, Pusić i ostali izdajnici hrvatskog naroda”, zamijetio je i komentirao Marijan Knezović, te dodao:

“Druge ljude, pogotovo konzervativne, treba cijelu emisiju zamarati sa sitnicama i često iracionalnim konstrukcijama bez dokaza. Ipak, jednog od većih ustaških govornika koji živi od priče o antifašizmu ne treba, iako dokaze imamo u video formatu. Najtužnije u cijeloj priči je što smo kao hrvatski građani prisiljeni obilno financirati propagandu protiv zdravog razuma. “

Na početku emisije rekao je kako svako vrijeme prihvaća onakvo kakvo je i nikad ne žali za onim što je bilo. I ovaj svoj dio života koristim na najbolji mogući način. Kad me pitaju koja mi je jedina želja – oženiti unuka čim diplomira, a sad su mu tek četiri godine, rekao je Mesić.

Na pitanje kakva mu je bila prošla godina, Mesić je rekao kako situacija u Hrvatskoj nije dobra jer zemlja nikad nije bila razjedinjenija. Stranke su razjedinjene, nema strategije razvoja Hrvatske, dodao je. No već u sljedećoj rečenici otišao je u 1941. godinu.

Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imate i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje, ako mladom čovjeku ne date pravo obrazovanje, on će prihvatiti ono što mu se nudi, a to su falsifikati povijesti, ustažizacija koja Hrvatskoj ne da diše, rekao je.

Na pitanje je li za njegova stajališta o Jasenovcu krivo obrazovanje, Mesić odgovara da je za to “kriva agresija na Hrvatsku i politika HDZ-a”. Kad sam vidio da ona šteti Hrvatskoj, ja sam je napustio, istaknuo je. Svoje ustaštvovanje, kako je rekao, pripisao je politici HDZ-a. HDZ je smatrao da moramo angažirati sve da spriječimo uspjeh agresije, rekao je Mesić.

Ako vas baš zanima što je sve ‘vucibatina’, govorio pogledajte emisiju:

 

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari