Pratite nas

Nebuloze

Mirando Mrsić: Zabrana rada nedjeljom je dodvoravanje Crkvi prije izbora

Objavljeno

na

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić komentirao je danas odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite oko rada trgovina nedjeljom i javnom okupljanju.

„Sve ovo što viđamo posljednjih dana u odlukama Nacionalnog stožera treba gledati samo u odluci HDZ-a da na izbore ide prije ljeta. Hrvatska je od svih zemalja imala najrigoroznije mjere fizičkog distanciranja, a sada ima najbrže mjere popuštanja“, naglasio je Mrsić.

„Nakon dobrog, stručnog vođenja zdravstvene kampanje protiv Covida-19, čim je popustila neposredna opasnost Nacionalni stožer se svim silama upregnuo u HDZ-ovu PR mašineriju. Kako inače shvatiti drastično ubrzavanje mjera?

PR kampanja ministra Beroša po Hrvatskoj, otvaranje crkava prije škola, zabrana rada nedjeljom! Ministar Beroš umjesto posjete Koprivnici gdje je njegova stranačka kolegica ravnateljica Doma za starije i nemoćne, posjeti bolnicu u Kninu otvarajući tako kampanju za izbore.

Nacionalni stožer ne vodi se više strukom nego stranačkim populizmom. Nacionalni stožer nije više u službi građana nego u službi HDZ-a.“, istaknuo je Mrsić i dodao:

„Prepuštanje odluke roditeljima hoće li poslati djecu u školu znak je neodlučnosti i prebacivanja odgovornosti na druge. Škola je obavezna, Vlada mora donijeti odluku oko povratka u školu, a ne se skrivati iza roditelja.

Verbalno nasilje i bahaćenje nad nastavnicima u štrajku prošle godine, sada je premijer proširio i u odnosu na roditelje. Nema nikakvog razloga s epidemiološke strane za otvaranjem crkvi prije svih ostalih mjesta okupljanja većeg broja građanki i građana.

Objašnjenja koja slušamo ovih dana od strane Nacionalnog stožera ne drže vodu i za to nema opravdanja. U ovoj zemlji je očito normalnije otvoriti crkve nego škole i dječja igrališta. A kad zabrana rada nedjeljom ne ide po zakonu, onda može odlukom Nacionalnog stožera.

Stožer napušta zdravstvena i epidemiološka briga, a naglo ga obuzima briga za izborni rezultat samo jedne stranke. Očito je da se HDZ sprema na brze izbore i podrška s oltara će im puno značiti.

Stoga je i ovo dodvoravanje crkvi, i konzervativnim skupinama sa zabranom rada nedjeljom, dio tog paketa.“

Mrsić naglašava kako HDZ sve radi kako bi išli što prije na izbore. „Tko vodi Hrvatsku, Vlada ili Stožer? Zbog navodne brige o epidemiološkoj situaciji pod parolom brige za zdravlje građanki i građana pokušava se nametnuti na mala vrata zabrana rada nedjeljom.

Mise nedjeljom mogu, trgovački centri ne mogu. Odgovori Božinovića i Capaka na pitanje zašto mise da, a trgovine ne, samo potvrđuju činjenicu da je do toga došlo zato što HDZ želi na izbore čim prije.”

„Nažalost, sve što viđamo posljednjih dana u odlukama Nacionalnog stožera treba gledati samo u odluci HDZ da na izbore ide prije ljeta. Hrvatska je od svih zemalja imala najrigoroznije mjere fizičkog distanciranja, a sada ima najbrže mjere popuštanja.

Prema svim stručnim epidemiološkim pokazateljima najkraće razdoblje između popuštanja mjera je 10 do 14 dana. To bi značilo da bi popuštanje mjera završili oko sredine ili krajem lipnja. Hrvatska je krenula sedmodnevnim ritmom kako bi prikazala situaciju boljom nego što je i omogućila HDZ-u da raspiše izbore sredinom srpnja”, izjavio je Mrsić.

„Umjesto brige za zdravlje građanki i građana, Stožer brine za zdravlje HDZ-a i njegov ostanak na vlasti. HDZ je podredio zdravlje građanki i građana osobnim političkim interesima, a to bi nas sve moglo skupo koštati”, zaključio je Mrsić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Nebuloze

SIP dao zeleno svjetlo Selmi Cikotiću za ministra sigurnosti BiH

Objavljeno

na

Objavio

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, nakon izvršenih provjera, potvrdilo je na današnjoj sjednici da kandidat SDA Selmo Cikotić ispunjava uvjete propisane zakonom za imenovanje na dužnost ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, saznaje Srna u SIP-u.

Nakon izvršenih provjera u SIP-u, Agencija za istrage i zaštitu BiH ima rok od 30 dana da izvrši provjere koje je Cikotić naveo u obrascu SIP-a.

SDA je kandidirala Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH nakon što je Fahrudin Radončić podnio ostavku na ovu dužnost.

Podsjećamo, Udruga dragovoljaca i veterana HVO-a HR HB izrazila je protivljenje Cikotićevoj kandidaturi istaknuvši da je SDA-ov prijedlog izrugivanje i omalovažavanje hrvatskih žrtava u Bugojnu.

Također Koordinacija udruga HVO-a Cikotića smatra odgovornim protjerivanje 15 000 Hrvata iz Bugojna.

Navode i da je u Bugojnu kroz samo nekoliko dana ubijeno 200 Hrvata, u logore odvedeno oko dvije tisuće te da se 20 Hrvata još uvijek smatra nestalima jer njihova tijela nisu pronađena.

Ovakav stav braniteljskih udruga iz Bugojna podržale su i političke stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Zastrašujuće uvrede i prijetnje kardinalu u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Na prosvjedu protiv održavanja svete mise u sarajevskoj Katedrali za žrtve Bleiburga i križnih puteva jedan muškarac je preko razglasa huškao okupljene na kardinala Puljića uvredljivo ga nazivajući svinjom te najavio da će se “nešto desiti za par dana” jer, kako kaže, “nismo ludi – danas se neće ništa desiti”, javlja reporterka Hrvatskog Medijskog Servisa iz Sarajeva.

„Sramite se svi policajci, vi ste novi fašisti. Sram vas bilo koga čuvate, Naši roditelji su školovani partizanskom krvlju i ova je država u AVNOJ-evskim granicama, zahvaljujući partizanima i njena državotvornost”, rekao je muškarac s istaknutom petokrakom obraćajući se okupljenima na prosvjedu.

Optužio je vlasti jer “čuvaju svinju”, dodajući da je kardinal Puljić od danas persona non grata najavivši da će se “nešto desiti”.

-Čuvate svinju jednu, on je od danas persona non grata, nepoželjan. Neće se danas ništa desiti, ali će se desiti za par dana, garantujem vam. Ništa se danas neće desiti, nismo ludi; nismo ludi, al’ ćete popustit, kazao je spomenuti muškarac okupljenima koji su mahom isticali totalitarne komunističke simbole, ali i simbole tzv. Armije BiH.

Kratko obraćanje završio je s još jednom neizravnom prijetnjom.

-Vi čuvate svinje na vlasti ove gore i njima će vrlo brzo kraj doć’, vrlo brzo, a onda ćemo vidjeti na čiju ćete stranu stat’. Ulizice jedne sram vas bilo, kazao je muškarac na prosvjedu protiv održavanja svete mise u sarajevskoj Katedrali, prenosi HMS. Pogledajte video.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari