Connect with us

Kolumne

Mirela Pavić: Buntovni romantičari naprid, ostali: stoj!

Objavljeno

on

U Hrvackoj se događa čudan fenomen. Svi su il dobili otkaz il otfrknjuju. Digod oš. Otfrknile su i dvi Mesije – Petrunjela i Jokić. Otfrknija je premijer. Otfrknila su mu oba potpricidnika. Otfrknija Sabor. Točno me straj doć na posa da me neko ne obavijesti da san otfrknila i ja. Baš razmišljan na koji bi se odvjetnički ured, alineju iz Biblije, Kurana oli kakvog metodičnijega štivca (tipa Ustava il Zakona o radu) pozvala da mene neko izbaci odnekud. More bit da bi pozvala Vlahova. Da mi pročita dnevni ćoroskop. I još se čude (čude, eeejjjj?!?) tom čoviku koji je taman počeja dobivat lipu bilu boju lica, ne onu šuputovsko-zagorenu (božemiprosti ko one kokoši gotove, vaik kad to kupin, sitin se njega i Šuputice pa mi točno mučno, nako, kanibalski izgleda) i počeja tom prirodnom bojom dobijat na izgledu, pa ajmo reć, muškića, kad ono, otfrknilo i njega.

[ad id=”93788″]

A pitan ja vas, lipo, ako nema Stazića, Grbina, Kolarićke ili Šeksa, ko je drugi moga, osim ZVIZDA, reć ko će bit IZVIŽĐAN, a? Na svim pozicijama? Ko? Mislin, tako čov’ka podrepit, ka da je on kriv što se u Hrvackoj počelo jope gatat iz fundaća kave i virovat u ćoroskop. A kako si moga drukčije? Meni se već i face bile počele mišat. Kako ko najavi ‘presicu’, a svakih po ure do četeresipet minuta je bila jedna, ja gledan. I u po rečenice svatin kako ne govori Karamarko vengo Petrunjela. Štoš. Svi nosu slična odijela, a politička scena nam je toliko puna uvik istih lica da ne moš vengo grišit. Pa upo rečenice skontan jerbo vaik nešto paralelno radin. Gledanje televizije mi je grij ukoliko tad ne peglan, češljan pasu dlake ili lakiran nokte. Ili pečen kolač. Kako će ispast dotične radnje ovisi čija je ‘presica’ (prAsica je ionako odavno svačija).

Ako Petrunjela govori (miletimajke što taj more mliti, ja to ne vide u životu), a slušat ga je otprilike isto ka kad ti oni antivirusni programi uliću na zaslon dok nešto pišeš pa svako malkoc mlatneš oni kvadratić gori u kutu ne bi li nesta, e tako meni dođe prokomentirat svaku njegovu rič. Unda krenen – „e, dašta si, oš oš, aj blento, jope isto ponavljaš, božee logike“. To je posebice bilo u zadnjem patetičnom ispadu kad su ofrknjivali. Ne bi bila na njegovu mistu za sve Jambove i Bebićeve mandarine, svega mi. On to sve tako ‘logički’ zamota kako ti ne bi palo na pamet povezat misao prethodne rečenice sa sljedećon. Unda dođe Građevina i ispali kako je njemu ‘Rvacka u srcu’ i on je ‘došla učinit sfe za hrvacka’! I govori, govori, govori. Slatko, onako, ka žalostan. A mene priplave osićaji i mislin se – biž, čoviče, oli ti pamet smeta, ma od čega si tužan? Unda dođe Karamarko i ne kaže uglavnon ništa. I unda svit lipo podili svakom simpatije – žaj im je Građevine jer je i njemu žaj, jako, jako. Žaj im je Petrova jerbo je zgodan i mlad i ostat će bez zamišljenoga svita u koji se smistija. A i pomalkoc jerbo je doktur za pcikičke probleme. Koje puno Hrvata jema. Pa se pripoznaju.  A unda dođe ovi treći – ne moš ga ni žalit, ne moš reć da je mlad i zgodan, al ga moš mrzit. I zavrišti naš dobri i šesni svit – njega ne podnosin! Moraš nekoga nepodnosit, majketimile, pa najbolje je onoga za koga ti reču s televizije, Yutarnjeg, indexa – njega, njega!

       Ae Karamarko, što ti ja tu mogu, triba si, lipo, znat lajat. Vako si dopušća da se svaka štraca na tebi očeše.  Pa su se češali dok nisu bez krzna ostali. I sad se tako gologuzi skrivaju prid suncem. Da se ne opeču. A tebi lipo sve svoje krzno prikobacili da se skuvaš. I znojiš po ovoj vrućini. A ja ne volin taki svit. Tebe ne moran volit, al ne volin one koji, kad se očešu, vole ostavit ljudima trag svoje šape. Sad se lipo makni skroz ako ti se miče (il vozi do kraja), brige te. Otiđi oli ostani. Sve si učinija. Imaš troje dice, novu ženu, nisi bez para, aktivira si saborski mandat, nauči ženu  da ti štogod skuva, a bisne ostavi da u bisu pokazuju pjenu. Al im ostavi u amanet i onog bisnoga ćuku što je laja zadnje 4 godine na sve i svakoga zdesna. Ismijava slučajnu državu, kopao ti po Vladi i uspija ju srušit (potpomognut i našima i vašima i njihovima), a nikidan i izjavija kako „europski nogomet pati što Srbija ne igra“. Bit će tija da mu se i njihovi navijači pridruže u kampanji. To im je ipak 50-ak posto biračkoga tila. Ćiriličnoga.

      Vi, svitu moj, ne znate da je počela kampanja SDP-a? Ae. Nije objavija eksplicite, ali nakon nemila ‘događanja naroda’ nikidan u Parizu, to bi svima tribalo bit jasno. Osim slipima. A oni vaik glume šišmiše i gledaju na svit – naopako. Jemamo (‘smrt fašimu, sloboda narodu’) stranku koja sa svojim budućim koalicijskim partnerima prelazi iz ljubavničkog, tajnog i nadasve platonskoga odnosa, u spolnu fazu, a za početak jubavi, odabrala je Pariz. Ha? I počela tulum žesticom i bakljadom. Na vatrogasca. Što je znak odlično ‘organizovane’, ali, majci, savršeno glupave ‘diverzije’. U sprezi s propustima vrancuskoga osiguranja koje bi mogli naši (ajmo bar ušićarit štogodarc od sramote) lipo tužit za duševne boli. Ae.

       I sad svi ko pura dok bulji u drek, zakovrnili očima u čudu. Pa je li Zloka reka kako ćemo dobit pakao? Je. Je li ga crvenom vatrom označija? Ljubavnom? Je. Di? U Parizu, gradu zaljubljenih. Levičari i orjuna obožavaju Pariz. Iz Vrancuske nam stižu i ljubavni romani-rijeke, na samo jednu adresu i vaik s istom temom: ministar Hasanbegović i svašta nešto lipo. A u diplomaciji je tamo Ivek Goldstein. Prilipo. Točno zemlja za velika čuda. Romantična gesta je to bila. Nalik ISIL-ovskoj erotici. Oni vole burno. Silovat cilu državu ako se more. Najavama, objavama i uradcima.

      Odma san znala da su pale zaruke kad je Matija Babić luncijaškim zvonima na index portalu zasuo stranice objavama ‘slavlja’ jerbo čestita onima koji u Vrancuskoj ruše hrvacke lopine u HNS-u. Da Babić ne duguje koliko duguju ‘teroristi u ložama’, ironije ne bi bilo. Bio bi samo – tupav jer voli krv, a kao mrzitelj Hrvatske dokazan je višekratno. Ovako je sjajno odradio, ka pravi sluganac one orjunaške: jugoslavensko-srpsko-četničke politike (jerbo to je TA politika) koja izvire i suklja nevjerojatnim dimom još od 1921. Ili je Babić ljubomoran što nije sidija u loži među, što se poreza tiče, sličnima? A zaruke je potvrdija i prvi brk Hrvacke (otkad je Mišo oronija, ni brk ne moš nać) svojim objašnjenjem: znali smo da će zaruke past, i znali kako će bit organizirane. A isprazne lopovske lože samo su nasušna potriba za sijanje razdora domaćim orjunašima, zato ih nitko ne dira. Brk podoficirčića je skoro dodao – i uživali smo. A mi, Hrvati, čija repka igra i koji smo skupa sa Srnom plakali, nismo ništa znali. Znali smo po društvenim mrižama da se nešto sprema.

       Otvorila bih logor (ka za izviđače) i smistila u njega bar dva-tri milijuna polupismenih hrvatskih birača i derala samo po dva predmeta – jeziku i povisti. Kad nauče, mogu na birališta. Jer našemu narodu je džabe i google jemat kad na njemu vide samo – Rozgu, Yutarnji, index i tportal. Al zato se, majci, svi pute u politiku i svi bi državu vodit. I vodat. Na štakama.

      Naša lipa i šesna pricidnica škiknila je i vrisnila i zatresla svojom novom frizuricon i trepušama, al ne s Pantovčaka, vengo s fejzbuka. I rekla Jakovu – e sad će me čut! I spomenila rič ‘orjuna’. (Dobila je pricidnica puno sviđalica.) Ma u šugu s ričju ‘takozvana’, koju je moje svevideće oko odma uočilo. To mi je bez veze. Ona je tribala lipo odma skočit i pozvat novinare i to jasno i glasno reć, baš ka i navest mentalne nalogodavce tih orjunaških zlodjela. Počevši od – svastičine. Pa nikome nisu usta otpala kad je zinija. Kako je lipo Reineru rekla nek požuri s raspušćanjem Sabora, tako je i vamo mogla bit brža.

      (Sad će neko reć – aj muč mala, a što je učinija Milanović? Pa, pita mala vas, a što ONI JOŠ tribaju učinit? A što MI još tribamo NE učinit? On je učinija sve što je tribalo.) I izjavila kako oće hitno prominit zakon o huliganima. Ae. Dašta. To će čudo jedno rišit pojam koji je napisala na fejzbuku: ‘orjunaštvo’ (samo da jon neko ne savituje da nakon Vučića tu rič ne zamini pa napiše ‘ustaštvo’, jadnitismoikukavi: sve za ‘zajedništvo’, a ‘zajedništvo ni za što, bre’). Bilo bi lipo da jema nove savitnike. Ma mi se čini da su i njezini iz doba Stevice Neumrloga pa joj objasne kako je došlo vrime ‘za drukčiju diplomaciju’, ae. Dašta je. Oni su svoju postavili. Koja ne će politički krepat još 50-ak godina. S varijacijama na temu. Razmnožena sporama.

     Uz svu paščad koja navaljuje na hrvacku polupraznu duhovnu zdjelicu, osoliti rane Hrvata pokuša je i neki vražji ‘Korak’ (oš iskorak oš dvokorak, vaik ti negdi koračaju, pa bi mi bilo baš drago da odluče koračat ka F. Gump i otkoračaju više odavde) olitiga FARE, na čelu sa Zoranom Stevanovićem (mili Bože, čudi me da ga Jokić nije pripozna i ubacija u reformu, totalno mi je nekako ‘pasa’ tamo u onim bolesnim izvadcima iz predloženih lektira) koji je posta zvizda u engleskom tisku jerbo je priko svoje mriže obavijestija organizatore da su naši navijači pivali fašističke pisme i mavali transparentima s fašističkim porukama, a prije 4 godine tili su i zabranit pismu ‘Lijepa li si’, pa je njih UEFA odfikarila obrazlažući kako pisma nikoga ne vriđa. „Apsolutno mi svi Hrvati smo krivi za to“, škiča je dotični tužibaba (masno plaćen) na jednoj od hrvackih televizija,  u nikoj majičetini s engleskom zastavom. Jadantijeičijije, samo bidni, ljigavi crv u primitivnoj loži komunističkih terorista.

     I takoc, dok se rušila Vlada za one koji stoje iza terorizma u Parizu, svi su bili bučni. Sad muče, nema majci izjava, a i štoš izjavljivat kad je ‘urbi et orbi’ jasno da se neke zaruke u Hrvata moraju slavit konačno – bučno. Isto kao i razvod od Katoličke crkve, Domovinskoga rata, branitelja… I što više udrugaši (Radnička fronta, Crvena akcija, Građanska akcija, Antifašistička liga, Kulturnjaci 2016., Platforma 112, Documenta, REKOM)  navaljuju, to će ove tri razvedene stavke morati biti jače uz zvučnu kulisu M.P.T. – ‘Uvijek vjerni tebi’, olitiga ‘Nema predaje’. I evo vam šipak što će tog razvoda biti, drugovi! A ako ga i bude, postoji (gori, među zvizdama) jača odvjetnica od svih vas koja će vam u razvodu uzeti sve – osim Šugoslavije, a nju si slobodno, u svojoj nekrofiliji, spremite u jedino srce koje imate – vlastitu gujcu!

Furusato! (a njima ‘sayonara’, pa kom pravo, kom krivo)

Mirela Pavić/Hrvatski tjednik/Hrvatsko nebo /Kamenjar

[mom_video type=”youtube” id=”BbqXukY7WkI” width=”764″ height=”450″] [ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari