Pratite nas

Komentar

Mirko Cro Cop Filipović: Odlazim sretan, hvala vam

Objavljeno

na

Cro Cop je definitivno odlučio završiti karijeru.

Nakon što je u Japanu osvojio Rizin World Grand-Prix dan kasnije napisao je emotivnu poruku na facebooku kojoj zahvaljuje svim navijačima na potpori i još jednom objašnjava svoju konačnu odluku.

”Dragi prijatelji i svi vi koji ste pratili moju karijeru, želim vas obavijestiti, kako sam i rekao sinoć u Dnevniku Nove TV da je RIZIN GP bilo moje posljednje natjecanje.

Nažalost, zdravlje mi je narušeno i nisam više u stanju pratiti ubitačan ritam i super naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom.

Koljeno mi je teško oštećeno i puni se nekakvom tekućinom nakon svakog napornijeg treninga, a takav je svaki.

Čeka me peti operacijski zahvat na koljenu i deseti ukupno, a točnu metodu kojom će se pokušati sanirati znat ću tek za nekoliko tjedana nakon što obavim magnetnu rezonancu.

Na desnom koljenu su već prije 8 godina otišli križni i kolateralni ligamenti, meniskus koji je izvađen a uoči ovih zadnjih priprema je stradala i hrskavica. I koljeno više ne može trpjeti krvave treninge a ni ja, da budem iskren.

Tokom ovih priprema išao sam preko granica boli da odradim pripreme kako sam ih zacrtao i da budem spreman kako treba.

Zadnja 4 tjedna nisam mogao više ni trčati od bolova u koljenu i više ne želim punktiranja koljena na kraju svakog tjedna ni opekline od leda koje imam po tom koljenu jer ga moram poslije svakog treninga lediti.

Mučno je to, ali zainatio sam se i rekao da moram osvojiti Rizinov turnir i otići kao šampion, a to je neprocjenjivo.

U zadnjih par dana dobio sam nekoliko basnoslovnih ponuda, ali sam se zahvalio na svima. Uvijek sam govorio da ću trenirati i boriti se dok mi treninzi budu predstavljali zadovoljstvo, ali više zaista ne mogu. Tijelo mi je izraubano od krvavih treninga i nema smisla ići dalje.

Na kraju krajeva treba misliti na zdravlje i na život koji je ispred mene. Rekao sam da bi volio odraditi oproštajnu borbu u Japanu i to bi bilo sjajno,naravno ukoliko uspijem sanirati koljeno da može izdržati još jedne pripreme, ali to je jako upitno.

I to bi bilo eventualno moguće tek u drugoj polovici godine, ali i da se ta borba i ne dogodi odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen.

I odlazim na najbolji mogući način, kao pobjednik, a to je neprocjenjivo. Nažalost, mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo jer nisu znali kad treba stati.

I otišli su s nizom poraza,koji ne umanjuju njihovu veličinu i postignuća, ali ostavljaju gorak ukus. Mislim da je ovo najbolji trenutak za odlazak i zato sam posebno sretan,jer otići kao pobjednik vjerujte nema cijenu!

Hvala svima od srca na podršci u mojoj evo 20 godina dugoj karijeri i hvala na svakoj poruci i toploj riječi koju ste mi uputili’ napisao je Mirko Filipović prenosi Kamenjar.com

VIDEO – Mirko Filipović je prvak!

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari