Connect with us

Komentar

MIRO BULJ: Most podržava Milijana Brkića, ima ‘diplomu Domovinskog rata’

Objavljeno

-

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj rekao je kako Most podržava kandidaturu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića za ministra hrvatskih branitelja, da će sve ostalo raspraviti, a da će zadnju riječ imati premijer Tihomir Orešković.

[ad id=”93788″]

“Most nema ništa protiv Brkića kao istinskog hrvatskog branitelja, sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti o čemu se radi, a zadnju će riječ imati premijer Orešković”, odgovorio je Bulj novinarima u Saboru, upitan podržava li Brkićevu kandidaturu, s obzirom da je Policijska akademija najavila kako će ponovno inicirati postupak oduzimanja njegovog stručnog naziva zbog navodnog plagiranja diplome.

Bulj tumači kako je najbitnije da ministar branitelja bude čovjek koji poznaje braniteljsku populaciju.

“Brkić je, činjenica, bio u Domovinskom ratu i prepoznatljiv je kao branitelj”, rekao je.

Pošto se radi o najosjetljivijem ministarstvu, dodao je, onima koji su bili u Domovinskom ratu ipak je najbitniji taj legitimitet – “diploma Domovinskog rata, a u Domoljubnoj koaliciji tih ljudi sigurno ima”.

Bulj nije odgovorio na upit kakva se to poruka šalje javnosti, ako će ministrom postati čovjek koji je plagirao diplomski rad.

“Što se tiče Ministarstva branitelja, najbitnije je da mu na čelu bude čovjek iz Domovinskog rata, o ostalim stvarima Most će imati svoj stav, a ključnu će odluku donijeti premijer. Most će, kad bude glasovanje (o povjerenju) pokazati svoj stav”, opetovao je Mostov zastupnik.

 

Most će podržati Miljana Brkića za ministra branitelja, Miro Bulj kaže kako je najbitnija "diploma Domovinskog rata"

Posted by HRT Vijesti on 24. veljače 2016

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari