Connect with us

Pregled

Miro Bulj: Ne vidim zašto bi itko bio protiv da 29. kolovoz bude Dan sjećanja na dr. Šretera

Objavljeno

on

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj izvijestio je u utorak da je prikupio 32 potpisa zastupnika iz različitih stranaka za uvrštenje njegova prijedloga o proglašenju 29. kolovoza Nacionalnim danom mirotvorstva i Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera, upućenog u proceduru još u veljači, na vrh dnevnog reda.

Bulj je rekao novinarima da mu nije zašto se Vlada od veljače nije očitovala na njegov prijedlog, kao ni zašto se toliko čekalo da se prijedlog raspravi u Saboru. Potpisi koje je skupio ipak su urodili plodom pa će se o prijedlogu raspravljati u četvrtak.

Ivan Šreter hrvatski je liječnik rodom iz Pakraca, koji je početkom Domovinskog rata bio predsjednik Kriznog štaba za zapadnu Slavoniju te se istaknuo zalaganjem za mirno rješenje, nastojeći izbjeći rat i krvoproliće.

“Vjerovao je u mir i zajednički život svih naroda koji žive na prostoru Hrvatske, isticao se razboritošću i dobrotom i svim silama je nastojao isključivo mirnim putem doći do mira sa Srbima. Unatoč tome, velikosrpski pobunjenici oteli su ga 18. kolovoza 1991. godine te je, po svemu sudeći, zatočen i mučen u logoru Bučje, gdje mu se gubi svaki trag 29. kolovoza 1991., a njegovi posmrtni ostatci nisu nađeni do danas”, naveo je Bulj u prijedlogu odluke.

Sve to dokazuje da je Šreter, ili hrvatski Gandhi, naglašava Bulj, čovjek koji je želio mir, pa smatra da nema razloga da svi u Saboru ne podrže njegov prijedlog.

(Hina)

 

Način kako je Pupovac govorio o Šreteru bio je najobičniji govor mržnje! Koji će bilten to zabilježiti?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari