Pratite nas

Politika

Miro Bulj otpočeo postavljanje kamena temeljaca za ‘Vladine nerealizirane projekte’

Objavljeno

na

PRVI „OBEĆANKO“ POSTAVLJEN ZA BRZU CESTU KRIŽICE – KUKUZOVAC

Saborski zastupnik i kandidat Mosta za europarlamentarne izbore Miro Bulj otpočeo je postavljanje kamena temeljaca za Vladine nerealizirane projekte u gospodarskoj zoni Kukuzovac pokraj Sinja za brzu cestu Križice – Kukuzovac. „OBEĆANKO“ je naziv za sve projekte koji su više puta obećali, a potom odbijali amandmane Mire Bulja na Prijedlog državnog proračuna da se isti i provedu.

„Prošlo je već godinu dana od Vladine sjednice u Splitu. Projekti koji su vrlo značajni za opstanak Dalmatinske zagore i Dalmacije nisu ni započeti, a ja ću ih danas otvoriti umjesto Andreja Plenkovića. On uopće ne zna kako narod živi, za razliku od nas koji smo ovdje svakog dana, a ne samo pred izbore. Povukli su samo 17 posto iz EU fondova, uplatili u EU proračun šest Peljeških mostova, a premijer i ministrica regionalnog razvoja tvrde da će ove projekte financirati europskim sredstvima. Evo ja im polažem kamen temeljac, odmah mogu poslati bagere.“ – upozorio je Miro Bulj.

Dio ostalih obećanih projekata za koje je Miro Bulj pripremio kamen temeljce su novi ulaz u Split – čvor Vučevica na A1, tunel Kozjak, navodnjavanje Sinjskog i Imotskog polja, odvodnja u Vrgoračkom polju izgradnja stanova za hrvatske branitelje i stradalnike te 1000 POS stanova na području Žrnovnice (Split), izgradnja čvora Zagvozd – Imotski, spoj na autocestu u Kninu i Drnišu te tunel Ravča – Drvenik.

„Jedino što je u Sinju „otvoreno“ je Mlekara Sinj, pa pozivam građane da nam je pomognu naći kako bi bakice mogle dostaviti njima mlijeko za prodaju. Premijer se hvali da će izvoziti mlijeko u Kinu, a ja se pitam čije – srpsko, od kriminalca koji je bio ministar privatizacije za vrijeme Miloševića, iz mljekare koja je registrirana fiktivno kod nas na području EU?“ – upitao je Miro Bulj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Ivana Ninčević Lesandrić: Most je pogriješio podržavši Škoru

Objavljeno

na

Objavio

Kada je Most donio odluku da će na predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru, Solinjanka Ivana Ninčević Lesandrić smatrala je da to nije najbolji put.

– Škoro nije moj izbor. On nije profil osobe za kojega bih glasovala. Kada sam čula njegove nedavne izjave, vidim da sam dobro procijenila. On se na skupu obratio simpatizerima HDZ-a i rekao da će biti njihov predsjednik. Pa onda nisam trebala ići kao nezavisna zastupnica na listu Mosta. Mogla sam se učlaniti u HDZ i podržati čovjeka koji želi biti njihov predsjednik – kaže u izjavi za Slobodnu Dalmaciju popularna saborska zastupnica Mosta.

Prije dva mjeseca rodila je djevojčicu Perinu, pa kampanju prati s distance. Ipak, nedavni skup Miroslava Škore i njegove izjave nisu joj promaknule.

– Vrijednosti za koje se Škoro zalaže po mom mišljenju nisu jednake onima na kojima je izgrađena platforma Mosta. Doista mi je žao što Most nije imao svojeg predsjedničkog kandidata. Od početka sam bila protiv toga da podržimo nekog drugog – upozorava ona.

Nije, kaže, članica stranke i ne sudjeluje u radu stranačkih tijela Mosta. Pa ni u onoj na kojoj je donesena odluka o podršci Škori.

– Kada sam išla na parlamentarne izbore na listi Mosta, moj je uvjet bio da sačuvam svoju nezavisnu poziciju. Važno mi je da sama mogu donositi odluke. Svjesna sam da je timski rad bitan, ali ako se oko nekih stvari ne možemo složiti, meni je bilo važno da mogu odlučiti onako kako ja mislim da je najbolje.

Moje je mišljenje od početka bilo da Most mora imati svojeg predsjedničkog kandidata – pojašnjava ona.

Pritom podsjeća da je ona nezavisna zastupnica koja je članica zastupničkog kluba Mosta, ne i članica stranke, pa ni ne sudjeluje u odlukama stranačkih tijela.

– Kada bi me obvezivale stranačke odluke, ja više ne bih bila tu – zaključuje Ivana Ninčević Lesardić.

 

”Od kud vam pravo gospodine Škoro!!?’ Tri puta ste nas zanijekali.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Oporba vladajućima: Od Vukovara radite mauzolej!

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Saborski klubovi podijelili su se u ocjeni dosega zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta, pa dok HDZ-ov drži da se time radi korak naprijed, oporbeni ustrajavaju da se pijetet ne može propisati te da se zakonom od Vukovara radi mauzolej, umjesto modernog i otvorenog grada.

Proglašavanjem Vukovara mjestom posebnog pijeteta stvaramo pravni okvir za posebni, nacionalni status ovoga grada, kazala je Marijana Balić (HDZ), ističući da Vukovar zaslužuje posebnu pažnju kako bi postao gradom poželjnim za život.

Punu podršku zakonu daje i Klub stranke rada i solidarnosti jer, kako navodi Kažimir Varda, Vukovar ima simboličko, prijelomno, sudbonosno mjesto u hrvatskoj povijesti, simbol je otpora i zajedništva.

Pijetet se ne da zakonski određivati, uzvraća Nenad Stazić (SDP), koji tvrdi da je korist od zakona “ravna nuli”, da ima predizbornu svrhu, da već postoji zakon o obnovi i razvoju Vukovara iz 2001. kad je premijer bio SDP-ov Ivica Račan.

Stazić: Od Vukovara radite mauzolej, grobnicu

“Od Vukovara radite mauzolej, grobnicu“, poručio je Stazić vladajućima i dodao kako je Vukovar duboko podijeljen, ljudi mu iseljavaju. “Pobjegli su od vaših mjera i pomoći”, rekao je i upitao vladajuće zašto ne naprave moderan, otvoren grad, zar su žrtve Škabrnje i Nadina manje bitne od vukovarskih. “Zakon je jedan zastor, kao sipino crnilo kojim treba sakriti istinu od Vukovara”, ustvrdio je Stazić.

I Bojan Glavašević (Klub HSU/Snaga/nezavisni) drži da Vukovar ne treba biti mauzolej, nego hram života, te izražava bojazan da mu domovinski pijetet neće donijeti budućnost, nego ga vratiti u prošlost.

“Vukovar dijeli sudbinu Hrvatske, ako je u njoj dobro i Vukovaru će biti, ako želite da mu bude bolje nemojte ga stavljati pod stakleno zvono, dajte mu da živi život ostatka države, on je snažniji nego mislite”, poručio je Glavašević vladajućima.

I Goran Beus Richembergh (Glas) upozorava da je unatrag pet godina, od prošlih predsjedničkih izbora, iz grada iselilo tri i pol tisuće ljudi.

Zekanović: Budite hrabri i recite – neće biti riješen problem dvojezičnosti

Dio oporbe ustrajava na pitanju hoće li predloženi zakon riješiti problem dvojezičnosti, odnosno postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru. “Budite hrabri, kao u ratu, pa recite – neće biti riješen problem dvojezičnosti”, pozvao je ministra hrvatskih branitelja Hrvoje Zekanović (Hrast), no odgovor nije dobio.

Beus Richembergh smatra da se pitanje dvojezičnosti promatra samo u trenutnom kontekstu, te da Vukovar i njegova povijest zaslužuju puno više.

Vladinim prijedlogom, područjima posebnog domovinskog pijeteta definiraju se Grad Vukovar i naselje Bogdanovci, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru središnje je mjesto obilježavanja posebnog domovinskog pijeteta.

Dani posebnog pijeteta uključuju dane od 17. do 21. studenoga, zakon predviđa osnivanje Vijeća za domovinski pijetet koje će činiti predstavnici 17 nadležnih institucija, tijela i udruga iz Domovinskog rata. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari