Connect with us

Pregled

Miro Bulj: Posebno me razočarala izjava ministra Beroša

Objavljeno

on

Da nas stavljaju u žice i okove, da naši mladi pjevaju po parku, hodočasnici se nemaju gdje okrijepiti, naši OPG-ovi propadaju, mislim da je to besmisleno, rekao je Bulj

Ministar zdravstva objavio je da raste broj novozaraženih, kojih je 246, i za to našao krivca. Okupljanja su, siguran je Beroš, doprinijela povećanju brojki koje će, prognozira, dodatno rasti kao posljedica alkarskih svečanosti u Sinju.

Na Alki se doduše okupio i cijeli državni vrh pa i premijer Plenković, koji gradonačelniku Sinja šalje novu poruku, a upravo se Sinj, ali i ostala marjanska svetišta pripremaju za novo okupljanje ovoga vikenda – Veliku Gospu.

Glazba i okupljanje, a prošla je ponoć. Zbog ovoga je policija gradonačelnika Sinja pozvala na obavijesni razgovor i uručila mu optužni prijedlog za kršenje javnog reda i mira na dan Alke. Sinj danas, za razliku od nedjelje – prazan.

Ako se pita ministra zdravstva, čelnici gradova i općina moraju biti prvi na braniku borbe protiv virusa.

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj završio je na razgovoru u policiji, a u RTL-u Danas, čiji je večerašnji gost, je otkrio što kaže u svoju obranu i kakvu kaznu očekuje.

Za početak je objasnio što se točno dogodilo. ”Jednostavno je, bilo je negdje pola noći, kad sam vidio da je došla policija, bilo je ugašeno, prevelik je bio broj ljudi, bile su malo frustracije kod ljudi. Rekao sam policiji da se nekoliko pjesama pušta i to je to. Osobno preuzimam cijelu odgovornost i za to što se događalo u Sinju, nitko nije odgovoran nego Miro Bulj zbog toga da se smire tenzije i situacija. Meni je cilj da prođe sve u redu, ja sam iznimno zadovoljan da je Alka protekla ovako dobro, a nadam se da će i dani Velike Gospe i da će hodočasnici imati sve uvjete i još jednom pozivam Stožer da postupe razumno i da dozvole da radi produženo radno vrijeme. Posebno me razočarala izjava ministra Beroša koji je pozvao građane RH da ne dolaze našoj Majci, zaštitnici grada Sinja. U isto vrijeme kada je milijun i pol turista u Hrvatskoj, da jedino u Sinj ne dolaze. Nekoliko tisuća mladih odlazi u Livno, druge države u disko i tamo valjda korona spava tako da što se tiče zaraze taj dio je puno opasniji”, rekao je Bulj.

Na pitanje slaže li se s ministrovom procjenom da će doći do porasta broja novozaraženih, Bulj je rekao: ‘Ja nisam baba Vanga, oni su to govorili i nakon Thompsonovog koncerta…programi su bogati, puno je svijeta, ja izražavam što su alkarske tribine bile prepune, nikad nije bilo veselije. Da li je nekoliko minuta prije ili poslije, ja evo preuzimam to na sebe, pa i na Pelješkom mostu pa i u crkvi kad su premijer i njegovi suradnici, što su bili bez maske, to im opraštam. U alkarskim dvorima svi su bili bez maske. Prema tome, sve im opraštam, ali mi je bitno zadovoljstvo u gradu Sinju što je sve proteklo bez ijednog incidenta”, kazao je.

Franjevci su rekli da neće biti procesije za proslavu Velike Gospe koja ide kroz grad Sinj. ”Ja pozivam sve hodočasnike kao što je u Međugorju prepuno, svako malo su im mise i hodočašća, tako u Sinj. Sinj je središte i svetište i Dalmacije i šireg podučja, pozivam sve da dođu i da se održi ta procesija jer je ona u vremenu koje su raspisali, vani je, neće biti problema, nije kao jučer u crkvi kad je premijer bio bez maske, ali ja to opraštam. Ali da nas stavljaju u žice i okove, da naši mladi pjevaju po parku, da hodočasnici se nemaju gdje okrijepiti, da naši OPG-ovi propadaju, mislim da je to besmisleno i poslat ćemo dopis da se produži ovo vrijeme jer hodočasnici uglavnom hodočaste u večernjem vremenu”, rekao je Bulj.

Čudi ga, rekao je Bulj, što i drugi gradovi ne traže isto kao i Sinj. ”Nama je oduzeto bilo kakvo donošenje odluka na lokalnoj razini. Stožer je ukinuo slobodu i centralizirao diktatorsku i svu moć. Oni mogu dati preporuku, a mi ćemo je prilagoditi, ja govorim o vremenskom intervalu da se produži. Ovo je ozbiljno pitanje o kojem treba ozbiljno razmisliti a ne raditi cirkuse. I kad je milijun i pol turista u Hrvatskoj, otvorene granice, da stožeraš Beroš kaže nemojte dolaziti u Sinj na Veliku Gospu. Na našu zaštitnicu da on ne poziva…neka franjevci odluče kako odluče, ali ja kao predstavnik građana pozivam procesiju”, zaključio je Bulj.

Franjevci odlučili da na Veliku Gospu u Sinju nema procesije, služi se 27 misa

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR