Connect with us

Vijesti

Miro Bulj USKOK-u podnio kaznenu prijavu protiv Vesne Pusić!

Objavljeno

-

Miro Bulj (MOST) USKOK-u je podnio kaznenu prijavu protiv Vesne Pusić.

Javnost je o tome obavijestio putem facebooka gdje je objavio fotografiju kaznene prijave. Prijavu je podnio zbog “afere tajnica”, točnije zato jer je Vesna Pusić prema nalazima Državne revizije administrativnoj tajnici u Kabinetu ministra isplatila po ugovoru o djelu tijekom tri godine gotovo 300 tisuća kuna za dokumentacijske poslove, iako ti poslovi spadaju u redoviti posao zaposlenika i za njih se po zakonu ne može sklapati ugovor o djelu.

tužba miro bulj pusić“Želim upozoriti na neprihvatljive postupke gospođe Vesne Pusić koja je novac građana dijelila šakom i kapom. Dolazim iz kraja u kojem je upropaštena industrija i poljoprivreda, u kojima ljudima država doslovce oduzima od usta kako bi netko u nekakvom ministarstvu nelegalno velik novac davao stranački podobnima i prijateljima, za posao za koji već dobivaju plaću.

‪Baš zato sam protiv gospođe Vesne Pusić podigao prijavu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti”, napisao je Bulj.

Podsjetimo, s administrativnom tajnicom, koja je primala plaću za redovan rad, u srpnju 2013. te u siječnju i prosincu 2014., Ministarstvo je zaključilo ugovore o djelu  za obavljanje  poslova  prikupljanja  i obrade dokumentacije te drugih poslova.

Na temelju tih ugovora o  djelu,  zaposlenici  je  u  2013.,  2014.  i 2015. isplaćena novčana naknada, u 28 mjesečnih  isplata, u ukupnom iznosu  297.783 kune bruto, od čega se na isplate (dvanaest  mjesečnih isplata) u   2015.  odnosi  ukupno 120.808 kuna bruto, navodi se u izvješću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari