Connect with us

Najave

Miro Cerar: Ako Mađarska zatvori granicu s Hrvatskom, Slovenija će učiniti isto

Objavljeno

on

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je nakon summita u Bruxellesu kako će i Slovenija morati poduzeti odgovarajuće mjere ako Mađarska zatvori granicu s Hrvatskom za migrante, što bi dovelo do usmjeravanja migrantskog vala prema Sloveniji.

[ad id=”68099″]

“U tom bismo slučaju morali poduzeti odgovarajuće mjere, na što se pripremamo intenzivno iako ne želimo takve jednostrane postupke”, kazao je Cerar, dodavši da je to rekao i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu s kojim se sastao na margini sastanka, a razgovarao je o istom problemu s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom.

Po Cerarovim riječima, iz razgovora s mađarskim premijerom zaključuje da postoji realna mogućnost da Mađarska donese odluku o zatvaranju granice prema Hrvatskoj, što bi Sloveniju zbog preusmjeravanja izbjeglica prema njenim granicama navelo da i sama reagira odgovarajućim mjerama.

Slovenski premijer je dodao da se u vezi s time stalno prati situacija, te da očekuje da bi Mađarska u slučaju da donese tako “radikalnu odluku” koju osobno ne odobrava o tome obavijestila Sloveniju.

Cerar smatra presudnim kako će se ubuduće prema izbjegličko-migrantskom problemu odnositi Njemačka.

“Ako se sjeverno od nas granice počnu zatvarati, i u Sloveniji ćemo morati djelovati slično jer ne možemo priuštiti da nas preplavi nekontrolirani broj izbjeglica odnosno migranata”, kazao je.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari