Connect with us

Kultura

Miro Gavran primio nagradu za poeziju

Objavljeno

-

Jedan od najznačajnijih hrvatskih pisaca Miro Gavran u dvorani zagrebačke Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizović primio je Veliku zlatnu plaketu za pjesmu „Kada se na nebu susretnemo“, koja je proglašena najboljom na tradicionalnom natječaju za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“ Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.),, na koji je pristiglo 327 radova iz Hrvatske BiH, Austrije, Švedske, Kanade…

Nagradu mu je svečano uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., istaknuvši da natječaj organiziraju s ciljem da što više ljudi čita i piše, poglavito poeziju.

Također je rekao da im se sa stihovima više javljaju muški nego ženski autori!

Dosad sam primio brojna priznanja i nagrade, i to diljem svijeta, ali ovo mi je prva nagrada za poeziju, tako da sam sretan kao malo dijete. Osim toga, velika mi je časti i ponos što su i moju poeziju prepoznali – hrvatski branitelji- rekao je Gavran, inače najizvođeniji suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu.

Svoje izaslanike na ovu „svečanost hrvatske poezije“ među ostalim uputili su i ministrica kulture, predsjednik Vlade, gradonačelnik Milan Bandić, dok je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović putem svoje savjetnice za kulturu dobitniku nagrade poslala veliki buket – cvijeća.

U prigodnom programu sudjelovali su: Dragan Despot, dramski umjetnik, Josip Palada, književnik i Mladen Pavković, koji je i dr. Jasni Kovačević, ravnateljici Knjižnice Bogdana Ogrizovića, u ime branitelja, čestitao i na Nagradi „Zagrepčanka godine“ te joj uručio skroman poklon – da se ne zaboravi.

Inač, dosad su ovu nagradu, koja se dodjeljuje od 2003., primili i: Luko Paljetak, Drago Štambuk, Lidija Bajuk, Božica Jelušić, Alka Vuica, Zlatko Tomičić, Kolinda Vukman, Stanka Gjurić,  Duško Gruborović, Maja Gjerek, Željko Krznarić, Enes Kišević i drugi.

I.Krznarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari