Connect with us

Najave

Miro Gavran u Budnici

Objavljeno

-

Budnica u četvrtak, 24.lipnja u 20 sati na Osječkoj TV, u 20 i 05 na Mreži TV Zagreb, Dalmaciji TV Split, Diadori TV Zadar, te u petak u 21 sat na SBTV svojim gledateljima nudi čaroliju Ivanske noći u osobi hrvatskog književnog velikana Mire Gavrana.

Pogledajte i poslušajte čovjeka na čijim djelima diplomiraju akademci diljem svijeta, pišu se doktorske disertacije, kazališni dani se nazivaju po njemu još od slovačke Trnave i prvog Gavranfesta 2003.godine, čije romane i drame čitaju ljudi na četrdeset jezika, kome se klanja kazališna i književna kritika od Buenos Airesa, preko Pariza, Beča, Varšave, Moskve do indijskih velegradova.

Kako su riječi umjetnika, koji piše na tzv.malom jeziku osvojile cijeli svijet, ima li istinskih univerzalnih vrijednosti bez izvorišta u našem selu, kvartu, gradu, u našoj provinciji, među običnim hrvatskim ljudima?

Gdje je ta velika Hrvatska, koju toliko želimo, je li u nama i jesmo li ju spremni prihvatiti i prepoznati?

O svemu tome, o umjetniku Modriću i njegovom sportskom kazalištu, o običnim ljudskim uspomenama i događajima, Miro Gavran će govoriti u razgovoru s Markom Ljubićem. Budnica u četvrtak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari