Connect with us

Intervju

Miro Kovač: HDZ uvijek pobjeđuje kada okuplja i uključuje

Objavljeno

-

Arhiva/Isječak

Miro Kovač, kandidat je HDZ-a na listi VI. izborne jedinice. U kratkom intervjuu odgovorio nam je na par aktualnih pitanja:

Gospodine Kovač, kako ste uopće završili na listi za izbore za Hrvatski sabor?

– Unutarstranački izbori su završili. Članstvo je glasovalo. Sada je važno da pokažemo da želimo pobijediti na izborima za Hrvatski sabor. Stranka me je predložila, a ja prihvatio. HDZ uvijek pobjeđuje kada okuplja i uključuje. U tome leži snaga HDZ-a.

Kako to da ste na 14. mjestu?

– Na prošlim izborima bio sam 6. na listi. Tada sam stranci pomogao i prošao preferencijalno. I ovoga puta želim stranci pomoći preferencijalno. To mi je posebna inspiracija.

Zašto baš u 6. izbornoj jedinici?

– Mogao sam biti ponovno u 9., možda i u 10. izbornoj jedinici. Meni je 6. izborna jedinica jednako draga. Ona obuhvaća dijelove grada Zagreba i zagrebačke županije te cijelu Sisačko-moslavačku županiju. Uvjeren sam da nam treba poseban državni plan za Sisačko-moslavačku županiju, u kojoj su još uvijek vidljivi ožiljci stradanja u Domovinskom ratu. To je dio Hrvatske s velikim potencijalom, treba ga aktivirati.

Zar su se izbori morali održati baš sada, početkom ljeta? 

– Od svih mogućih rješenja, to je najmanje loše rješenje. Pa i oporba je uglavnom glasovala za raspuštanje Hrvatskog sabora i time za izbore na ljeto. Tko zna što nas čeka na jesen na planu koronavirusa….

Ovih dana Vas je napao Stjepo Bartulica, nositelj liste Domovinskog pokreta u 6. izbornoj jedinici. Što kažete na to?

– Gospodin Bartulica bi se trebao baviti SDP-om i ljevicom, a ne sa mnom. Iznenadilo me da se spušta na takvu razinu. Ali, izgleda da ne može protiv ljevice kada na listi ima bivše kadrove Kristine Ikić Baniček i Marine Lovrić Merzel. A i sam je bio savjetnik Ive Josipovića….

Iskorištava li HDZ Nacionalni stožer civilne zaštite u izborne svrhe?

– To je kao da me pitate jesu li krizni stožeri u Domovinskom ratu bili ispolitizirani zato što su tada HDZ i Franjo Tuđman, u čijem sam Uredu predsjednika započeo svoj radni vijek, predvodili izvršnu vlast. Pobogu, trebalo je Hrvatsku obraniti od velikosrpske agresije. I uspjeli smo u tome. Sada se moramo obraniti od koronovirusa. I u tome ćemo uspjeti.

Nosite li masku? I bojite li se koronavirusa?

– Koronavirusa se ne bojim, ali se pridržavam mjera opreza. A masku samo nosim kada moram. Ključno je pridržavati se pravila fizičke distance.

Kako ocjenjujete upravo okončano hrvatsko predsjedanje Europskom unijom?

– U okolnostima koronavirusa odradili smo svoje predsjedanje Europskom unijom vrlo solidno. Makedoncima i Albancima ostat će upamćeno pozitivno jer im Hrvatska ključno pomogla da konačno mogu pregovarati o članstvu u Europskoj uniji. No, Europskoj uniji su potrebne promjene. Hrvatska će na tom planu morati pametno djelovati.

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari